Gazete Vatan Logo

Annenin en acı koşusu

Kızının kaza geçirip hastaneye kaldırıldığını öğrenen anne hastaneye koştu ama...

BURSA'da okulunda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına katıldıktan sonra, yüzme kursu için gerekli olan terliği almak üzere alışveriş merkezine giden 12 yaşındaki Pelin Buse Sönmez, caddeden karşıya geçmek isterken otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Pelin Buse, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalerere karşın kurtarılamadı. Kızının kaza geçirip hastaneye kaldırıldığını öğrenen anne Gülser Sönmez, çılgına döndü. Hastanenin acil servisine daha hızlı ulaşabilmek için giydiği terliği eline alarak koşan Gülser Sönmez, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.

Merkez Osmangazi İlçesi Hocahasan Mahallesi'nde oturan Gülser ve İsmail Sönmez çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan İstiklal İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi Pelin Buse, bu sabah okulunda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldıktan sonra evine döndü. Pelin Buse, pazartesi günü başlayacağı yüzme kursundan istenen terliği almak için annesinden para istedi.

Pelin Buse, saat 11.00 sıralarında, annesinden aldığı 20 TL ile Yalova yolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezine gitmek için evden çıktı. Alışveriş merkezinin bulunduğu kavşakta minibüsten inip caddeden karşıya geçmek isteyen Pelin Buse'ye, Yalova yönüne giden 53 yaşındaki Mustafa Dursun yönetimindeki 16 BV 276 plakalı otomobil çarptı. Otomobilin altında sürüklediği Pelin Buse, ağır yaralandı. Beyin travması geçirip vücudunda birçok kemiği kırılan Pelin Buse, çağrılan ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te ilk müdahaleleri yapılan Pelin Buse, ardından ameliyata alınmak istendi ancak, durumu çok ağır olduğu için kurtarılamadı.

ACILI ANNENİN EN ACI KOŞUSU

Polisler bu sırada Pelin Buse'nin yanında taşıdığı çantada bulunan not defterinin üzerine yazdığı ev telefonundan ailesine ulaştı. Kızının kaza geçirdiğini ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı söylenince çılgına dönen Gülser Sönmez, hemen hastaneye geldi. Kızının Acil Servis'te olduğu söylenen Gülser Sönmez, ana giriş kapısından Acil Servis'e bir an önce ulaşabilmek için giydiği terliklerini de çıkarıp eline alarak koşmaya başladı. Nefes nefese kalan acılı anneye, Acil Servis'e geldiğinde doktorlar kızının öldüğü haberini verdi. Gülser Sönmez, aldığı bu acı haberle sinir krizi geçirip, kendini yerelere attı.

Kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Gözaltına alınan ve esnaf olduğu öğrenilen sürücü Mustafa Dursun, çok üzgün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı