Gazete Vatan Logo

Annenin çığlığı!

Samsun’da Yalçın’ın çiftinin boşanma davası sürerken kızları Zeynep yaşamını yitirdi. Baba Koray Yalçın’ın ailesi anneyi cenazeye almadı...

Samsun’un İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi’nde oturan Merve Yalçın, 4 yıl önce Koray Yalçın ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeynep Rana adını verdikleri kızları dünyaya geldi. İddiaya göre çift arasında şiddetli geçimsizlik başlayınca geçen 13 Mayıs’ta, Merve Yalçın, yanına kızını da alıp babası 55 yaşındaki Adem Hardal’ın evine yerleşti. Ardından da boşanmak için dava açtı. İlk duruşmada mahkeme Zeynep Rana Yalçın’ın velayetini geçici olarak anne Merve Yalçın’a verdi.

Baba, kızını kaçırdı

Geçen 30 Eylül tarihinde Koray Yalçın, çocuğuyla birlikte zaman geçirmek için kayınpederinden izin aldı. Akşam geri getireceğini söyleyerek kızını alan Koray Yalçın, bu sözünü tutmadı. Adem Hardal, damadının işyerine gitti. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Koray Yalçın, Adem Hardal’ı yaralayınca tutuklanarak cezaevine konuldu. Merve Yalçın, polise giderek kızı Zeynep Rana’nın kaçırıldığını söyledi.

Dedesinin yanında öldü

Adem Hardal’ı önceki sabah arayan bir kişi, Zeynep Rana Yalçın’ın Gebze’deki dedesi Mustafa Yalçın’ın yanındayken iddiaya göre bademcik iltihabından yaşamını yitirdiğini söyledi. Merve Yalçın, kızının normal yollarla ölmediğini öne sürerek otopsi istedi. Zeynep’e İstanbul Adli Tıp’ta otopsi yapıldı.

Haberin Devamı

Cenazeye katılamadı

Yalçın ailesi, Zeynep Rana’yı toprağa vermek üzere Samsun’a getirdi. Aile, anne Merve Yalçın ve yakınlarını da cenazeye gelmemeleri konusunda tehdit etti. Onlar durumu polise bildirdi. Zeynep’in cenazesi dün sabah Kıranköy Mezarlığı’na götürüldü. Tabuttaki çocuğunun yüzünü gören Merve Yalçın “Canım kızım, ben senin cansız bedeninle mi karşılaşacaktım?” diyerek gözyaşı döktü. Merve Yalçın ve ailesi polis nezaretinde tekrar evlerine döndü.

‘Anne beni verme’ dedi

Baba evinde gözyaşları dinmeyen Merve Yalçın, eşinden 7 aydır ayrı yaşadığını belirterek, “Babası almaya geldiğinde çocuğum bana ’Anne beni verme’ dedi. Ben de bunun üzerine ’Kızım baban seni gezdirecek, yemek yedirecek seni çok seviyor’ dedim. Çocuğumu geri getirmeyince almaya giden babamı vurdu. Şimdi bana cansız bedenini getirdiler” dedi.

Haberin Devamı

‘Peşlerini bırakmayacağım...’

Çocuğunun elbiselerini koklayarak yaşamaya çalıştığını söyleyen anne Merve Yalçın, “Bademcikleri yüzünden öldüğünü söylediler. İnanmıyorum. Nasıl ölümcül hasta ettiler? Çocuğumun cenazesinde bile olamadım. Almıyorlar beni. ’Anneye hasret gitti benim çocuğum. Peşini bırakmayacağım.”