Gazete Vatan Logo

Annemin markası geleneğini yıktık

Samsung, yılda 14 milyar dolar Ar-Ge yatırımıyla “Annemin markası” algısını yıkarak beyaz eşyada özellikle gençlerin tercih alışkanlıklarını değiştirdi. Sektördeki adet bazında satışların yüzde 18 arttığı dönemde, yüzde 40 düzeyinde rekor büyümeye imza attı

Annemin markası geleneğini yıktık

Beyaz eşya sektöründe pazar yeniden şekilleniyor. Daha çok yerli oyuncuların ağırlığının hissedildiği sektörde Samsung Türkiye, Türkiye’de en hızlı büyüyen marka oldu. Sektörde adet bazında satışların yüzde 18 artış gösterdiği dönemde yüzde 40 düzeyinde rekor bir büyümeye imza atan Samsung, bir zamanlar genç kızların çeyiz alımında dilinden düşürmediği “Annemin markası” söylemini de yıktı. Samsung’un başarısının arkasında yenilikçi teknolojiler ile tasarım anlayışının yattığını söyleyen Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Her yıl Ar-Ge’ye 14 milyar dolar düzeyinde yatırım yapan bir şirket olarak en ileri teknolojileri geliştirerek insanların hayatına dokunuyoruz. Vizyonumuz nesnelerin interneti (IoT) ile her türlü cihaza uzaktan erişilen ve cihaz deneyimini kişiselleştirmeyi mümkün kılan bir inovasyon anlayışı üzerine kurulu. Televizyonlar, ev aletleri ve akıllı telefonlardan oluşan zengin ürün portföyümüz ve 5G bağlantı alanındaki öncülüğümüz sayesinde Samsung, SmartThings üzerinden açık bir nesnelerin interneti ekosistemini oluşturabilecek tek şirket konumunda” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 86 güven var

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gürsoy da beyaz eşyada geçen yıl pazarın çok üzerinde yüzde 40 büyüdüklerini ifade ederek, “Son 5 yıldır Türkiye’de en çok büyüyen markayız. Gençler artık ‘Annemin markasını alırım’ demiyor. Yüzde 86’sı Samsung markasına çok güveniyor. ‘2’nci ve 3’üncü bir ürün alsam markası Samsung olurdu’ diyenlerin oranı yüzde 56” dedi.

TV kontrol merkezi

Türkiye’de yeni neslin, beraber büyüdüğü ve güvendiği Samsung’u tercih ettiğini belirten Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 5 yılda beyaz eşya alanının en hızlı büyüyen markası olarak bu başarımızı Türkiye’ye taşıyoruz. Teknolojiye tasarım kattığımız yenilikçi ürünlerimiz sayesinde premium çamaşır makinesi segmentinde, 500 litre üzeri No Frost ve 4 kapı buzdolapları gibi premium segmentlerde şimdiden pazar lideri olduk. TV’de cirosal olarak liderliğimizi sürdürüyoruz. Akıllı yaşam vizyonumuzu desteklemek üzere 2014’te satın aldığımız SmartThings uygulaması sayesinde TV sadece oturma odanızın değil, evinizin kontrol merkezi haline geliyor. Hedefimiz beyaz eşya tarafında ilk 3’e girmek. TV’de de yüzde 25’in üzerine çıkmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de yakalanan yükselişte son 2 yılda Türkiye’deki mağaza sayısını önemli ölçüde artırarak 450’e ulaştırmasının da etkili olduğunu belirten Gürsoy, “Geçtiğimiz yıl Emaar Square’de açtığımız Deneyim Mağazası gibi bu yıl da kullanıcılara farklı ürün deneyimlerini yeni konsept mağazalarımızda sunmayı planlıyoruz” dedi.

Hem akıllı hem zeki
Samsung Electronics’in bu yıl 8’ncisini düzenlediği Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Forum’u Roma’da gerçekleştirildi. Büyüme oranlarıyla dikkatleri üzerine çeken Samsung Türkiye, etkinliğe 100 iş ortağı ile birlikte en fazla katılım gösteren ülke oldu. Tüm ürünlerini 2020 yılına kadar IoT uyumlu hale getirmeyi hedefleyen Samsung Forum’da tüm cihazlarına akıllı ürün niteliği kazandıracağını duyurdu.
Buzdolabı dile geldi
Samsung, Forum’da yeni nesil teknoloji ürünlerini de tanıttı. Bixby ve SmartThings uygulamalarını bir arada destekleyen yeni Samsung QLED TV modelleri ve yeni Family Hub buzdolapları sesli kontrole kavuşurken, aynı zamanda telefon veya TV üzerinden basit bir uygulamayla uzaktan kontrol edilebiliyor. Family Hub gelişmiş işlevlerine ek olarak Bixby’yi ve her bir aile üyesinin bireysel tercihlerine göre kişiselleştirilmiş bilgiler sunan ses kimlik tanımlaması özelliğini de içerecek. Birlikte çalışan ve yapay zekâ ile donatılan cihazlar sayesinde ev içi aktiviteler de daha kolay hale gelecek. Ayrıca Samsung IoT uyumlu QuickDrive çamaşır makinesiyle çamaşır yıkama süresini yarı yarıya indirdi.

Haberin Devamı