Gazete Vatan Logo

Annemin başına silah dayadı

İstanbul Üniversitesi’nde okuyan Mariyam Tulegenova babasının fiziksel ve psikolojik şiddetine maruz kaldığını belirterek yardım istedi.

Annemin başına  silah dayadı

MarIyam Tulegenova 20 yaşında. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Ancak, öz babasının tehditleri yüzünden okuluna bile gidemiyor. Babası Kırgızistan, annesi Tataristan uyruklu olan Rusya vatandaşı Tulegenova, “İstanbul’da doğdum. O dönemde annemle babam öğrenci oldukları için bana bakamayacak haldeydiler. Bu yüzden beni anneannem büyüttü. Türkiye’ye tekrar geri döndüm. 10 yıldır buradayım. Bu 10 yıl içerisinde görmediğim şiddet kalmadı” dedi. Babasının en son kendisini bulmak için Rusya’da bulunan anneannesini ve teyzesini görüntülü aradığını söyleyen Tulegenova, “Annemin kafasına silah dayayıp benim numaramı ve e-postamı öğrenmeye çalışıyor” diyerek söz konusu görüntüleri gösterdi.

Soruşturma açıldı

Öte yandan Mariyam Tulegenova’nın tehdit şikayetine ilişkin baba İlias Tulegenov hakkında soruşturma Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülüyor.