Gazete Vatan Logo
Magazin Annelik endişe yazılımı!

Annelik endişe yazılımı!

Nefise Karatay, yakında iki yaşına basacak kızı Maya ile Anne&Bebek Dergisi için poz verdi. Hamilelik sürecini, “Endişe yazılımı” olarak tanımlayan Karatay, doğum öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Annelik endişe yazılımı!

Ünlü sunucu Nefise Karatay, Ağustos ayında iki yaşına basacak kızı Maya ile Anne&Bebek Dergisi’nin Mayıs sayısı için kamera karşısına geçti. Hamilelik sürecini “Korku, tedirginlik, merak… Hepsini yükledim. Endişe yazılımı diyebiliriz buna ama genel olarak baktığımda rahat bir hamilelik dönemi geçirdim” diyerek anlatan Karatay’ın dergiye verdiği röportajdan satır başları şöyle:

- Eşimle isteyerek anne, baba olmayı tercih ettik, çünkü mutlu bir ilişkimiz vardı.

- Yine çocuk doğuracak olsam yine ‘normal doğum’ derim kesinlikle, çünkü o kadar çabuk toparlandımki.

- Tam bir başak burcuyum. Çok dakik ve planlı biriyimdir. Ben plansız yaşadığım zaman daha zararlı, öyle geliyor bana. Belirsizlik beni daha çok rahatsız ediyor.

- Hamileliğimde on kilo aldım. Her gün düzenli şekilde yemem gerekenleri yedim.

- Doktorum ‘Sen bir mucizesin’ diyor hep. Otuz sekizinci haftamda doktorum ‘Erken doğum olabilir’ diye uyarmıştı beni ama çok şükür her şey yolunda gitti ve ayaklandım.

- Doğumumun akşamı, yürüyerek yatağıma yattım. Ertesi gün duşumu aldım. Gelen dostlarımı kızım kucağımda doğum yapmamış gibi karşıladım, kapıdan uğurladım. Bunların hepsi normal doğum mucizesinin sonucuydu. Çok çabuk toparladım.

Haberin Devamı

- Emzirmek muhteşem bir duygu, korkunç bir bağ. O bağı onunla kimse kuramaz. Düşünsene onu sen besliyorsun, gıdası senden.

- Maya’dan sonra tek gözlü ve tek kulaklı biri oldum, çünkü bir gözüm, kulağım hep onda artık.

- Loğusa sendromu diye bir durum gerçekten de varmış. Daha hassaslaşıyorsun, her şeye karşı alıngan oluyorsun.

- Aslında biz bir ayna görevindeyiz. Çocuk sizden ne görüyorsa, size nasıl bir güven duyuyorsa kendini o şekilde inşa ediyor. Bu yüzden de kararlı, sakin, huzurlu ve sabırlı davranmamız gerek diye düşünüyorum.