Gazete Vatan Logo

Anneliğimi elimden aldılar hesabını soracağım

İzmir’de özel bir hastanede ameliyat olduktan sonra Zekiye Bilir’in, karnında unutulan tampondan dolayı hayatı değişti.

İzmir’de 38 yaşındaki Zekiye Bilir’in hayatı, 2012 yılının Şubat ayında, kontrol amaçlı kadın doğum uzmanına gitmesinin ardından kabusa döndü. Kontrolde rahminde bir miyom olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine başka özel bir hastaneye giden Bilir, burada küçük bir tıbbi operasyon olarak kendisine anlatılan ameliyatı olmak için yattı. Ameliyat olmasına karşın Zekiye Bilir’in şikayetleri geçmedi.

4 ay sıkıntı çeken Bilir, tekrar hastaneye gittiğinde , ameliyat yerinde tampon unutulduğunu öğrenince şoke oldu. İddiaya göre bu gerçeği ilk kontrollerinde gizlemelerine rağmen daha sonra ameliyatı gerçekleştiren doktor, durumu Zekiye Bilir’e açıkladı. İkinci kez ameliyat masasına yatan Bilir’in, tampondan dolayı organlarında iltihaplanma olduğu ortayla çıktı. Bu iltihabın ameliyatla alındığını söyleyen doktorlar, bir kez daha ’artık sağlığına kavuştuğunu’ söyledikleri Zekiye Bilir’i taburcu etti.

Savcılığa suç duyurusu

Ancak iki yıl sonra, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Bilir’e, yaşadığı ilk iki ameliyattan dolayı bağırsaklarında yapışıklık olduğu söylendi. İkinci ameliyatta iltihabın tam olarak temizlenmemesinden dolayı bu kez de karın zarı iltihaplanması yaşadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 4 ay süren tedavisinin ardından taburcu edilen Zekiye Bilir, kendisine 2.5 yıldır acı yaşatan özel hastane yetkilileri ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Başka hastalar da aynı acıları yaşamasın diye hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini dile getiren Zekiye Bilir, “Sağlığıma kavuştum ve hukuk mücadelesi başlattım. Bana bu acıları kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Ayrıca benim annelik hayallerim ne olacak? Şimdi bebek dünyaya getirmem bile mucize. Bunun hesabını sormam lazım” dedi.