Gazete Vatan Logo

Anneler Günü ne zaman? En güzel Anneler Günü sözleri...

Anneler Günü ne zaman? Sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. 2018 yılının Anneler Günü'ne az bir zaman kala merak edilen tüm bilgileri paylaştık. En güzel Anneler Günü sözlerini de haberimizde bulabilirsiniz.

Anneler Günü ne zaman? En güzel Anneler Günü sözleri...

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. 2018 yılında Anneler Günü 13 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. En değerli varlıklarımız olan annelerinizi mutlu etmeniz için en güzel ve anlamlı Anneler Günü sözlerini derledik.

ANNELER GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

EN ANLAMLI ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Haberin Devamı

- Benim için her şeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine . Anneler günün kutlu olsun.
- Sevgili anneciğim, bir gün umarım bana gösterdiğin sevgi ve sabrı sana gösterebilme şansım olur. Anneler günün kutlu olsun.
- Anne seni seviyorum.Belki sevgimi her zaman gösteremiyor olabilirim ama sen bunu daima biliyorsun.Anneler günün kutlu olsun.
- Ben gülünce gülen, ağladığımda ağlayan benim için yaşayan dünyadaki en büyük şansım benim biricik annem Anneler günün kutlu olsun.
- Evimin neşesi, dünyamın güneşi, mutluluğum, huzurum en büyük servetim sensin benim canım Annem. Anneler günün kutlu olsun.
- Ah o tatlı gülüşüne. Sevecen gözlerine, şefkatli yüreğine, hele birde yavrum deyişine ölürüm senin Annem. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.
- Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem, Hakkını nasıl öderim, Başımı dizlerine koymaya geldim..
- Gökyüzünden bir yıldız kayar, dilek tutarız Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim..Anneler Günün Kutlu Olsun.

Haberin Devamı