Gazete Vatan Logo

Anneden aldılar

İstanbul Esenyurt’ta Ebru Memiş isimli kadının servisi kaçıran oğlunu arabanın arkasına iple bağlayarak çekmesinin ardından küçük çocuk devlet korumasına alındı. Ardından savcılık çocuğun geçici velayetini babaya verdi.

Anneden aldılar

Esenyurt’ta okula gitmemek için servisi kaçıran oğlunu ellerinden arabanın tamponuna bağlayarak koşturan annenin görüntüleri büyük tepki çekmişti. Polisin gözaltına aldığı anne daha sonra serbest bırakılırken, 9 yaşındaki küçük çocuk devlet korumasına alındı. Üç sene önce ayrıldığı eşi Ebru Memiş’in oğluna davranışı karşısında büyük şok yaşayan baba Umut Kurt ise oğlunun velayetini almak için savcılığa başvurdu. Olaydan hemen sonra Ebru Memiş’in kendisini aradığını söyleyen Umut Kurt, “Olayı ilk ondan dinledim. Çocuk bir hafta önce de servise binmemiş. O yüzden ceza olarak yaptığını söyledi” dedi.

Savcılığa yapmış olduğu başvurunun sonunda geçici velayetin kendisine verildiğini söyleyen Kurt, “Annesiyle devletin davası devam edecek. Ancak kendisine dava açmayacağım. Sadece çocuğu alacağım. Bir ay sonra mahkeme sonuçlanacak. Anne de velayetin bana verilmesini yönünde dilekçe verecek” dedi.

Köpek bile bağlanmaz

Oğlunun yaşananları oyun zannettiğini söyleyen Kurt, “Çocuğum tüm bu yaşananları oyun ve annesinin sert bir davranışı sanıyor. Devletin ona otelde bir gece ödül verdiğini düşünüyor. Son bir ayda çocuğun tavırlarında değişiklikler vardı. Annesinin işini değiştirmesine bağlamıştık.

Haberin Devamı

Ama böyle bir olayla da karşılaşınca gereğini hem biz yaptık hem de devlet.” dedi. Görüntüleri gören herkesin aynı duyguları hissedeceğini söyleyen Kurt, “Köpeği bile o şekilde bağlayamazsınız. Zaten kendisi de yaptığının ne kadar yanlış olduğunun farkında ve rahatsız olduğunu kabul etti. Tedavi olacak” diye konuştu.