Gazete Vatan Logo

Anneciğim kurtulduk

Oğlunun tedavisi için diğer 4 çocuğu ve eşini bırakarak İstanbul’a gelen anne Suna Sayan, onu tetkikler için sırtında hastaneye götürüyordu, devlet baba elini uzattı

Anneciğim kurtulduk

Çapa’da, tarlada çalışan baba, 4 çocuğu ile köyde yaşamını sürdürürken anne Suna Sayan, fenalaşabileceği belirtilen düzenli olarak tetkikleri yapılması gereken en küçük çocuğu Ferhat için İstanbul Avcılardaki Tahtakale Mahallesinde küçük ve bakımsız bir evin zemin katında 350 liraya kiraladıkları evde kalmaya başladı. Anne Sunay, 10 yıllık ömrü olan bu cihazı taktılar. Nakil için sıradayız. Büyük insanlarımızın ellerini, ayaklarını öpüyoruz. Ne olur çocuğumuza nakledilecek bir kalp bulunsun dedi. Evin kirasının yanı sıra elektrik ve su faturalarını ödemede sıkıntı çektiklerini ancak, en büyük sıkıntıyı 36 kilo ağırlığındaki oğlu Ferhat’ı çantadaki kalbi ile Siyami Hersek Hastanesinde EKG çekilmesi ve testler için götürmek için minibüs durağına kadar taşıdıktan sonra oradan otobüse binerken çektiğini anlatan Suna Sunay,”Suni kalbin pillerini camiye markete götürüp orada doldurmak zorundayız” dedi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, çaresiz anne ve oğlunun sorunlarını yerinde dinledi. Kaymakam Doğan, şöyle dedi, “Ferhat; kalbi dışarıda makine ile yaşayan bir çocuğumuz. 11 yaşını bitirdi 12 yaşına geldi. Durumunu duyar duymaz gittik. Evde bakım hizmeti için başhekimimiz ekibi ile gitti. Evde tüm sağlık hizmeti verilecek. Milli Eğitim de evde okuma imkanı sağlayacak. Kendisine doğum günü hediyesi olarak çok istediği tableti aldım. Telekom Müdürlüğü aracılığı ile bugün evine internet bağladık. Önemli olan sağlığına kavuşması. Tüm imkanları ile yanındayız. Artık annesi onu tetkikler için sırtında taşımak zorunda kalmayacak. İhtiyaç olursa ambulans dahil sağlık hizmetleri tümüyle hizmetinde olacak.”

Haberin Devamı