Gazete Vatan Logo

Anne yemeği tuttu baba da talip oldu

Yemek yapmaya vakit bulamayanlar MamaMe’den annelerin yaptığı yemekleri sipariş ediyor. Aylık ortalama 2 bin TL kazandıran platforma birçok erkek de ev yemeği yapıp satmak için başvuru yapıyor

Anne yemeği tuttu baba da talip oldu

Yoğun iş yaşantısı nedeniyle mutfağa girmeye vakit bulamayan ama fast food da yemek istemeyenleri MamaMe kurtarıyor. MamaMe, geçtiğimiz Eylül ayından beri Mame’lerin (anneler) yaptığı yemekleri evlere taşıyor. Hedef kitlelerinin bulundukları bölgede nüfusun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturduğunu belirten MamaMe CEO’su Evrim Tankuş, her ay yüzde 10 büyüdüklerini ve planladıkları paket başı cironun üzerinde bir ciro gerçekleştirdiklerini açıkladı. İlk etapta günlük 500 siparişe çıkmayı hedefleyen girişim, şimdilik İstanbul’da Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu, Kağıthane, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinde faaliyet gösteriyor. Yakın zamanda Bakırköy, Ümraniye, Bahçeşehir ve Göktürk’te dağıtım hedefleniyor. İstanbul’un ardından Ankara ve Eskişehir de planlar arasında.

Şu an sistemde aktif olarak 75 kadın yemek yapıyor. Bazıları tüm hafta aktifken bazıları da haftanın 3-4 günü sisteme menü koyuyor. Sisteme dahil olmak için başvuru yapan yüzlerce kadın hatta erkekler bile var. Tankuş, “Sisteme birçok erkek aday da girmek istedi. Biz onlara ‘BabaMe’ diyoruz. Ancak şu anda bu kadar çok Mame arasına katılmaya cesaret eden çıkmadı” dedi.

Haberin Devamı

Menü önerisi yapılıyor

- MamaMe’lerin hijyen eğitimini tamamlamaları şart.
- Bireysel talepler geldiğinde tüketiciye menü önerisi de yapılıyor.
- Yiyecekler Kapgel’in kuryeleri ile yine bir kadın girişimci tarafından örülen pamuk iplikten yapılmış filelerde teslim ediliyor.
- Kullanılan yağların standardı belli, etler ve tavuklar belli firmalardan alınabiliyor.
Ortalama 2 bin lira kazanç
Sistemdeki her Mame için hedeflenen kazanç ortalama 2 bin-2 bin 500 lira ancak Mame’nin disiplini ve sistemdeki aktifliğine göre bu rakam çok daha fazla olabiliyor. Platform, kesintiler sonrası ilk haftadan itibaren kazançları ödüyor. Malzeme temininde Migros ve Banvit ile anlaşmalar var. Manav ve kasap reyonlarında değişen oranlarda indirim alınıyor. Anlaşmalı firmalar artırılacak.