Gazete Vatan Logo

Anne-oğulu intihara götüren rapor sahte

Esar aldığı için gözaltına alınan ve işkence gördüğü savunulan ODTÜ’lü mimar Onur bırakıldıktan sonra polis yeniden çağırınca intihar etmiş, annesi de bu acıya dayanamamıştı. Dünkü duruşmada iki narkotikçinin gözaltı tutanaklarını değiştirdiği ortaya çıktı.

Anne-oğulu intihara götüren rapor sahte

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde emniyete ikinci kez çağırıldığı için intihar eden Onur Yaser Can davasında iki narkotikçinin yargılanmasına devam edildi. Davaya, baba Mevlüt Can ve kızı Ezgi Sevgi Can ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı İsmet Karabulut, Ulusal Kriminal Büro tarafından 2 Eylül 2016 tarihli raporun gönderildiğini, raporda Onur Yaser Can ile ilgili narkotikteki bilgisayarlarda bulunan 11 belgeden iki tanesine ulaşılabildiği ve iki belgede de değişiklik yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

Can ailesinin avukatı Ercan Kanar, “Rapor, bizim iddiamızı tamamen doğrulamaktadır. Soruşturmayı yürüten Komiser Hakan Aydın ve yardımcısı FETÖ soruşturması kapsamında Urfa’da tutuklanmıştır. Amirler hakkında işlem yapılması talebimizi yeniliyoruz” dedi.

Onur Yaser Can’ın babası Mevlüt Can ise “Soruşturma örgütlü bir şekilde gerçekleştirilen ve oğlumun ölümüyle sonuçlanan bir vakadır. Akabinde bu adaletsiz uygulamaya karşı eşimi de kaybettim. Oğlumun ölümüne sebebiyet veren tüm şahısların tespit edilerek yargılanması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. Onur Yaser Can’ın kardeşi Ezgi Sevgi Can da ağabeyinin ölümüne neden olan amir konumundaki kişilerin de davaya dahil edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, şikayetçi tarafa özel bilirkişiden alacakları raporu sunması için süre verilmesine, karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Evlat acısına dayanamamıştı

Mahkeme, 2 polis memurunu 2 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırdı. Ancak Yargıtay 11. Ceza Dairesi kararı bozdu. Kararda, sanıkların savunmasına göre sadece tarih ve sicil kısımlarının değiştirildiği belirtildi. Bunun üzerine yargılama yeniden başladı. Yargıtay süreci sırasında psikolojik destek alan anne Hatice Can da oğlu gibi kendini aşağıya bırakarak 2 Mart 2014’ de yaşamına son verdi.

Esrar aldın diye çağırdılar

Onur Yaser Can, 2 Haziran 2010 günü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince esrar satın aldığı gerekçesi ile gözaltına alındı, 3 Haziran 2010 saat 01.00 sıralarında tutanakla serbest bırakıldı. göre serbest bırakıldıktan sonra evrakta eksiklikler olduğu gerekçesi ile tekrar Narkotik Şube’ye çağrılan Can, 23 Haziran 2010 akşamı, oturduğu apartmanın 3’üncü katından atlayarak intihar etti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, “İşkence, intihar, kötü muamele” suçlarından takipsizlik kararı verdi. Ancak gözaltı tutanaklarını hazırlayan polisler Soner Gündoğdu ve Salih Bahar hakkında “Resmî belgede sahtecilik” suçundan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haberin Devamı

Sıradan bir gözaltı belgesinin diskinde bile oynamışlar

Raporda bahsi geçen 2 belgenin ise diskte bulunduğu ancak 2010 yılında verilen bilirkişi raporunda belirtilen yerlerin aynı olmadığı kaydedildi. Belgelerin şu andaki diskte bulundukları hallerinin oluşturma-değiştirme tarihleri ile önceki raporda belirtilen tarihlerin aynı olmadığı ifade edildi.