Gazete Vatan Logo

Anne kucağından okula TOGEM’in şefkati taşıyor

Kazandırdığı okul öncesi eğitim kurumları ile Türkiye’nin en büyük sorunlarından birine katkı vermeye çalışan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) bu kez Çankırı’da Macide Anne Anaokulu’nu açtı.

‘Ana sınıfsız Okul Kalmasın’ projesi kapsamında ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından yaptırılan Macide Anne Anaokulu, Çankırı’nın Şabanözü İlçesi’nde açıldı. Açılış törenine, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever iş adamı ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu, İstanbul Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ katıldı.

‘Bu günleri hayal ettik’

Açılış törenine TOGEM-DER Bakanı Saadet Gülbaran bir konuşma yaptı. Gülbaran konuşmasında, TOGEM’in kuruluş amaçlarına vurgu yaparak en büyük hayallerinin bugün geldikleri nokta olduğunu belirtti:

“2005’te TOGEM’i kurarken, böyle günleri hayal ettik. Güzel ülkemizin dört bir yanında açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki, böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk anne kucağından öğretmen kucağına sevgiyle şefkatle geçsin. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor.”

Haberin Devamı

‘Beraber yürüyoruz’

Saadet Gülbaran, “Mutluyuz çünkü TOGEM-DER olarak bir kez daha vermek için uzanan elleri alan ellerle birleştirdik”?dedi, devam etti:

“Bize bu duyguyu yaşatan İlhan Gürsel Bey ve ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 6 yıldır bizimle beraber yürüyen hayırseverlerimiz Erdoğan Demirören 92 ana sınıfı, Mehmet Nazif Günal 27 ana sınıfı, Bilfen Eğitim Kurumları 23 ana sınıfı, Ali Ağaoğlu 130 ana sınıfı, Rıza Sarraf 31 ana sınıfı ve 40 özel eğitim ana sınıfı, özel eğitim meslek sınıfları, Özen Kuzu 23 ana sınıfı, Nihat Özdemir 12 ana sınıfı, Mehmet Büyükekşi 11 ana sınıfı, Engin Musaoğlu 9 ana sınıfı ile Anasınıfsız Okul Kalmasın ve Erken Tanı Erken Hayat projelerine destek verdiler. Bir kez daha sizlerin aracığı ile kendilerine ve buradan isimlerini sayamadığım tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

Üç yeni proje daha

Saadet Gülbaran, açılış konuşmasında TOGEM’in sürdürdüğü ve hayata geçirdiği üç önemli proje hakkında da bilgi verdi. TOGEM’in hayata geçirdiği bu üç proje ‘Geleceğe Annemle Yürüyorum’, ‘Erken Tanı Erken Hayat’ ve ‘Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek’...

Gülbaran, ‘Erken Tanı Erken Hayat’ projesi kapsamında, İstanbul’da Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli ilçelerinde ve Siirt merkezde özel eğitim anaokulları yaptırıldığını söyledi:

Özel eğitim anaokulları

“Her çocuk aynı öğrenme kapasitesine sahip değil. Bazı çocuklar yaşıtlarına oranla geç öğrenebiliyorlar. Sorun ne kadar çabuk fark edilir ve kabullenilirse o kadar güzel sonuçlar alınabileceğinden, projemizin adına ‘Erken Tanı Erken Hayat’ adını verdik. Bu projemize istinaden özel eğitim anaokullarımızı da bu yıl hayırseverlerimizin desteği ile açacağız.”

Temiz sınıflar sağlıklı gelecek

Haberin Devamı

“Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek” projesi ile ilgili bilgi veren Saadet Gülbaran, “Projenin amacı; okullarda hijyenik ortam sağlanması, yapılan bilgilendirmelerle hijyen koşullarındaki değişikliklerin okullarda ne denli etkili olduğunun takip edilmesi, Siirt ve İstanbul’da birer rol model sınıf ortaya çıkarılmasıdır. Okul öncesi eğitim kurumlarında kullanılan sınıf malzemelerinin genellikle mikroorganizma gelişmesine uygun şartlar taşıyan malzemelerden yapıldığını tespit ettik. Kurulan örnek sınıflar, mikroorganizma barındırmayan materyallerden yapılacak ve bu sınıflarda yine aynı nitelikte malzemelerden yapılmış oyuncaklar kullanılacak. Bu projemizin basın tanıtım toplantısı Başbakanımızın değerli eşleri Sare Davutoğlu‘nun katılımı ile gerçekleştirilecek” dedi.