Gazete Vatan Logo

Anne, kızı ve oğlu meme kanserini yendiler

Yakalandıkları meme kanseriyle 2012’de mücadele etmeye başlayan Manisalı anne, kızı ve oğlu, ameliyat, kemoterapi ve tedaviler sonucu hastalıktan kurtuldu, ailece yaşama tutundu

Anne, kızı ve oğlu meme kanserini yendiler

Manisa’da yaşayan Kavadarlı ailesinden anne, kız ve oğul, yakalandıkları meme kanserinden kurtularak yaşama tutundu. Turgutlu ilçesinde yaşayan Kevser Kavadarlı (76), 2012 yılının aralık ayında memesinde kist olduğunu fark edince kızı Şengül Kavadarlı (42) tarafından İzmir’deki özel bir hastaneye götürüldü. Anne Kavadarlı’da ikinci evre meme kanseri tespit edildi. Doktorların önerisi üzerine ertesi gün kontrolden geçen kızında da birinci evre meme kanseri saptandı. Kevser ve Şengül Kavadarlı 10 gün arayla ameliyat masasına yattı. Erol Kavadarlı (55) ise sağ memesindeki kistin “yağ bezesi” olduğunu düşünerek uzun süre muayeneden kaçındı.

Eşi, annesi ve kız kardeşinin ısrarları üzerine Aralık 2014’de muayene olan Erol Kavadarlı’nın da ikinci evre “meme kanseri” hastası olduğu anlaşıldı. Acilen ameliyata alınan Erol Kavadarlı, daha sonra kemoterapi gördü.

“Aile boyu” kanser öyküleri nedeniyle doktorların sürekli kontrol altında tuttuğu Kavadarlı ailesinin fertlerinde, son tetkiklerinde hastalığın izine rastlanmadı.

Haberin Devamı

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Akif Serhat Gür, Kevser ve Şengül Kavadarlı’daki kitlelerin kötü huylu olduğunu tespit ettiklerini, hastalığı erken evrede yakaladıkları için tedavi sürecinden de olumlu yanıt aldıklarını vurguladı. Erol Kavadarlı’da da meme kanseri görülmesine şaşırdıklarına dikkati çeken Gür, şunları kaydetti:

“Cerrahi tedaviyi gerçekleştirdik, kemoterapi ve radyoterapilerini yaptık. Şimdi hepsi sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Her 100 kadın meme kanseri vakasına karşı 1 erkek meme kanserine yakalanır. Olayın enteresan tarafı aynı ailede 3 kişinin meme kanseri olması.”