Gazete Vatan Logo

Anne katili iki kız kardeşin toplam 30 yıl hapsi onandı!

İzmir’de öz anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürmekten 20 yıla mahkum olan Şeyda P. ile 10 yıl ceza verilen Beyza P.’nin cezası, Aile Bakanlığı’ndan görüş alınmadığı ve yüksek olduğu için bozulmuştu. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi direndi, aynı cezaları verdi. Yargıtay bu kez kararı onadı.

Anne katili iki kız kardeşin toplam 30 yıl hapsi onandı!

İzmir Aliağa 525 Sokak’taki evde 13 Eylül 2013’te meydana gelen olayda, eşinden boşandıktan sonra 2 kızı ile birlikte yaşayan ve birahanede garson Gülseren Süngü’nün cesedi, eve gelen minibüs şoförü erkek arkadaşı E.Ş. tarafından bulundu. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında annelerini öldürdükleri ortaya çıktı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazanan Şeyda P.’nin, okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa’da sık sık annesi Gülseren Süngü’yle eve erkek getirdiği için kavga ettiği belirlendi. Olay günü kız kardeşlerin, kontrol amacıyla saat 06.00 sıralarında uyanarak annelerinin yanına gittikleri tespit edildi. Sinirlenen Gülseren Süngü’nün, kavga sırasında kızları tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşıldı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan kız kardeşlere, üst sınırdan tahrik indirimi uyguladı, abla Şeyda P.’ye 20, Beyza P.’ye ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Temyiz başvurusu üzerine dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kız kardeşlerin aldığı cezayı çok buldu. Kız kardeşleri yeniden yargılayan mahkeme, Şeyda P.’ye önce, ‘Annesini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Suçu haksız tahrik altında işlediği kanaatine varıldığından ceza 24 yıla, duruşmadaki iyi hali hafifletici neden kabul edilerek de 20 yıl hapse indirildi. Sanık Beyza P.’ye annesini kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Yine suçu haksız tahrik altında işlediği kanaatiyle ceza önce 24 yıl, olay tarihinde yaşının 18’den küçük olmasından dolayı da 12 yıl hapse indirildi. Beyza P.’nin duruşmalardaki iyi hali hafifletici neden kabul edilerek ceza 10 yıl hapis cezasına düşürüldü. İki kız kardeşin avukatları bir kez daha temyiz başvurusunda bulundu. Ancak Yargıtay bu kez yerel mahkemenin kararını onadı.

Şeyda 9, Beyza 2 yıl sonra serbest

Haberin Devamı

Yargıtay’ın 20 yıllık cezasını onadığı abla Şeyda P, infaz yasasına göre bu cezanın üçte ikisi olarak 13 yıl 3 ay hapis yatacak. 4 yıl 3 aydır tutuklu olduğu göz önünde bulundurulduğunda Şeyda P., 9 yıl sonra tahliye olacak.
10 yıl ceza alan kız kardeşi Beyza ise yine infaz yasasına göre bu cezanın üçte iki karşılığı olarak 6 yıl 6 ay hapis yatacak. 4 yıl 3 aydır cezaevinde bulunan Beyza P. 2 yıl 3 ay sonra tahliye olacak