Gazete Vatan Logo

Anne adayları dikkat!

Anne adayı hamile bir kadının en büyük arzusu şüphesiz dünyaya sağlıklı bir çocuk getirebilmektir. Ancak bunun için anne adayının yapması ve yapmaması gereken birçok konu var. Sağlıklı bir gebelik için uyulması gereken kuralları ve sakınılması gereken durumları Özel Ortadoğu Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Önder Başeğmez açıkladı.

Gebelik döneminde yapılması gereken aktivitelerin başında egzersiz geldiğini belirten Op. Dr. Önder Başeğmez, gebelik döneminde doktor tarafından tespit edilen herhangi bir komplikasyon yoksa egzersiz kısıtlanması uygulanmadığını ancak ağırlık kaldırmak gibi egzersizlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Başeğmez, "Egzersize örnek olarak haftada 3-5 kez 20 dakika yürüyüş, yüzme, aerobik, step, plates gibi spor aktiviteleri tercih edilebilir." dedi.

Araba veya uçak seyahatleri sırasında gebelerin uzun süre oturur pozisyonda kalmaları ve 2 saatte bir mola verip etrafta yürümeleri gerektiğini söyleyen Başeğmez, araba kullanırken emniyet kemerinin de uygun şekilde uygulanması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı