Gazete Vatan Logo

Ankateks'in çoğunluk hissesi İtalyanlara geçiyor

Turizm ve sağlık sektörüne yönelik yıkama ve kuru temizleme hizmetleri veren ve kendi alanında sektörün en büyüklerinden olan Ankateks'in çoğunluk hissesi İtalyanlara geçiyor.

Ankateks'in çoğunluk hissesi İtalyanlara geçiyor

Türkiye ekonomisindeki satın alma ve birleşmelere bu kez Ankara Laundry markasıyla hizmet veren Ankateks de eklendi. İtalya'da hastanelere yönelik sterilizasyon ve yıkama hizmetleri sunan Servizi Italia, 2015 yılında yüzde 40 hissesini satın aldığı Ankara Laundry'deki hisse payını artırma kararı aldı.

Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya göre Servizi Italia, Türk şirketteki payını 15 puan daha artırarak yüzde 55'e çıkaracak ve böylece çoğunluk hisseye sahip olacak.

Servizi Italia 2015 yılında Ankara Laundry'nin yüzde 40'ı için 11.5 milyon euro ödemiş ve ileride hisselerini yüzde 55'e çıkarma opsiyonunu da almıştı. İtalyan firma, 4.3 milyon euro daha ödeyerek bu hakkını kullanma kararı aldı.

Şirketten satın almaya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'de 1.400 sağlık tesisi ve 195 binden fazla yatak olduğuna dikkat çekilerek, pazarda önemli bir büyüme potansiyeli olduğu ve yakın gelecekte yatak sayısının 250 bin adete çıkmasının beklendiği kaydedildi.

İTALYA'DA SEKTÖR LİDERİ

150 milyon euro piyasa değerine sahip İtalyan Servizi Italia, hastaneler için tekstil ve cerrahi aletlerin kiralanması, yıkanması ve sterilizasyonu konularında İtalya'da lider konumda. Şirketin İtalya ve Türkiye'nin haricinde Brezilya ve Hindistan'da da tesisleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Endüstriyel çamaşır yıkama hizmetleri sektöründe yer alan Ankara Laundry ise yıkama ve kuru temizleme sektörünün önde gelen kuruluşları Penguen, Etilen, Mavi Beyaz ve Özdörtler işletmelerinin ortak bir yatırımı olarak kuruldu. Şirket, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin 800 m2 arsa üzerinde 5 bin 750 m2 kapalı alanı ile 2011 yılında faaliyete geçti.

Günlük 80 ton çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme kapasitesi ile Avrupa’nın en önemli tesisleri arasında yer alıyor.

Hisse devri işlemleri Rekabet Kurulu kararının ardından gerçekleşecek.

(Habertürk)