Gazete Vatan Logo

Ankaralı turizmciler Kovid-19 tedbirlerini artırdı

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Ahmet Ergin Keykan, Başkentteki turizm işletmelerinin yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirlerini artırdıklarını belirterek, "Ankara güvenli turizmin de başkenti oldu. Her geçen gün turist sayımız artıyor." ifadelerini kullandı.

Ankaralı turizmciler Kovid-19 tedbirlerini artırdı

Ankaralı turizmciler olarak Kovid-19 nedeniyle alınan önlem ve tedbirlere hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayan Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Ahmet Ergin Keykan, "Ankara turizminin daha iyiye gitmesi için sektörün tüm paydaşları ciddi çalışmalar içinde. Turizmciler Kovid-19 tedbirlerini artırdı. Ankara güvenli turizmin de başkenti oldu. Her geçen gün turist sayımız artıyor. Dernek olarak otel ile restoran yöneticisi ve çalışanlarına Kovid-19 eğitimleri veriyor ve ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Keykan, bu alanda sektör paydaşlarıyla yoğun çalışma gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Otel ve restoranların girişlerinde ateş ölçümü yapılıyor. Otellerin ve restoranların birçok noktasında dezenfeksiyon istasyonları kuruldu. Otellerde, misafirin kesinlikle yiyecek ve içecek üniteleriyle teması yok. Açık büfe hizmetlerini durdurduk. Masalar, lobi, ortak alanlar, asansörler sürekli dezenfekte ediliyor. Sosyal mesafe ve maske kurallarına harfiyen uyuyoruz. Misafirlerimizi bu konuda uyarıyoruz. Bunlar kırmızı çizgimiz, asla taviz vermiyoruz."

Haberin Devamı