Gazete Vatan Logo

Ankara'yı toz bulutu sardı

Suriye üzerinden gelen toz bulutu, bugün sabah saatlerinden itibaren Ankara semalarında etkili olmaya başladı.

Ankara'yı toz bulutu sardı

Ankara'da gün boyunca "toz taşınımı" ile oluşan toz bulutları etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri, görüş mesafesini de etkileyen toz bulutları dağılmadan açık havada çok fazla vakit geçirilmemesi gerektiğini belirtti.
AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Ankara'daki vatandaşlar sabah saatlerinde genel müdürlüğün mobil uygulaması üzerinden toz taşınımı konusunda uyarıldı.
Ankara'da görülmeye alışkın olunmayan toz bulutlarına, daha çok ülkenin güneydoğu kesimlerinde rastlanıyor. Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle bu bulutlar iç bölgelere kadar ulaşıyor. Çöl gibi tozlu alanlardan kalkan tozun şehirler üzerine gelmesine "toz taşınımı" adı veriliyor. Toz partiküllerinin havada asılı kalması sonucunda zaman zaman sisle karıştırılan bir görüntü oluşuyor.
Toz bulutları nedeniyle görüş mesafesinde de azalma meydana gelirken, havada kızarma ve sararma meydana gelebiliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların toz fırtınası geçmeden açık havada fazla vakit geçirmemesinde fayda olacağını bildirdi.
Toz bulutlarının gün içinde dağılması bekleniyor.
Toz bulutu güneyden esen rüzgarlarla yayılarak Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da etkili olmuş durumda.

Haberin Devamı

TOZ BULUTU ADIYAMAN’DA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Adıyaman’da önceki gün sabah saatlerinden görülen toz bulutu kentin tamamında etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Önceki gün sabahın erken saatlerinden itibaren Adıyaman semalarını kaplayan toz bulutu kentin üzerinde yoğunluğunu sürdürüyor. Görüş mesafesinin azaldığı kentte toz bulutu kentin gri ve sarı renge bürünmesine de neden oldu. Tozdan dolayı oldukça rahatsız olduğunu söyleyen vatandaşlardan Ömer Yücel, “Sağlık açısından çok iyi bir şey değil. Bu hasta olanlar, astım hastası olanlar dışarıya çıkmazsa iyi olur bu havada. Yani bizler de nefes darlığı çekiyoruz. Temiz bir hava yok basık bir hava var. Yapabildiğimiz kadar dışarıya çıkmaya çalışıyoruz ama insanda içeride dayanamıyor, mecburen bir hava almak zorunda” dedi.
Astım hastası olduğunu ve çok kötü olduğunu belirten Mehmet Öztürk, “Herhalde bu Suriye tarafından geliyor. İşte çok kötü bir hava astımı olanlar için. Bende de var astım. Ben güçlük çekiyorum. Yani inşallah eski havamıza kavuşuruz. Pazar günü akşam saat 10- 11’den sonra çöktü. Hava çok güzeldi bir anda oldu. Bende astım hastasıyım ben gittim gece uyuyamadım” diye konuştu.

Haberin Devamı