Gazete Vatan Logo

Ankara’yı alarma geçiren sinyal

Çanakkale Bozcaada açıklarından alınan bir sinyal, Ankara'yı harekete geçirdi

KUZEY Ege Denizi'nin Çanakkale Bozcaada açıklarından alınan bir sinyal, merkezi Ankara’da olan Ana Arama Kurtarma Merkezi’ni alarma geçirdi. Sinyali yayan cihaz ve içeriği araştırılıyor.

Ana Arama Kurtarma Merkezi tarafından, hava araçlarına ait 406 frekanstan kesik yayın yapan bir cihaz bulunduğu, aralıklarla sinyal gönderen bu cihazın bölgede bulunan ticaret gemilerinde takılı olabileceği bilgisi Çanakkale’ye iletildi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) trafik operatörleri, Ankara’dan verilen bilgi doğrultusunda, Bozcaada’nın güney batısında, hava muhalefeti nedeniyle demirli bekleyen gemilerle VHF deniz bandından telsiz irtibatı kurdu.

VTS trafik operatörleri, bölgede bekleyen ve sinyal merkezinin koordinatına yakın bölgede bulunan, İzmit’ten Mısır’a yol alan bir konteyner gemisine, taşıdığı yük arasında elektronik cihaz ya da verici olup olmadığını sordu. VTS yetkilileri, sinyalin gönderildiği koordinata yakın bölgedeki tüm gemilere, taşıdığı yük arasında, sinyal kaynağı olabilecek alıcı- verici cihaz bulunup bulunmadığının sorulacağını bildirdi.

Bozcaada Liman Başkanlığı ile de irtibat halinde olan Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı’na bağlı, merkezi Ankara’da olan Ana Arama Kurtarma Merkezi’nin, hava araçlarının iletişimini sağlayan bir frekans üzerinde etki yapan sinyalin içeriğini belirlemeye çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı