Gazete Vatan Logo

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Ankara Üniversitesi’nin 16. Fakültesi olan Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2016-2017 döneminde eğitime başlıyor.

Cumhuriyetin ilk yükseköğretim kurumu olarak 1946 yılında kurulan Ankara Üniversitesi’nin 16. Fakültesi olarak 14 Ağustos 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmuştur. Ankara Üniversitesi’ne bağlı Fakülte, Enstitüsü ve Yüksekokullarda 1930’lu yıllarda başlayan “gayrimenkul değerleme, gayrimenkul hukuku, arazi geliştirme, arazi yönetimi ve koruma, arazi ekonomisi, şehircilik ve kent bilimleri, yerel yönetimler, sigortacılık, aktüerya, ulaştırma ve uluslararası ticaret” gibi alanlardaki bilgi birikimi, yeni bir fakülte çatısı altında toplanarak bilim dünyası ve topluma nitelikli bireylerin kazandırılması hedeflenmiştir. Fakülte Lisans Programları; gençlere hızlı çözümler üretebilme, alanında öncü, teorik ve uygulamalı eğitim ile mesleki bilgi ve beceri geliştirme ve iş başında eğitim olanağı sunmaktadır. Mezunların dünyanın her yerinde kolayca iş bulabilecek niteliklere sahip olabilmesi için lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları hazırlanmış ve programların uluslararası akreditasyonu çalışmalarına yürütülmektedir.

Haberin Devamı

Fakültede üç bölüm ve bu bölümlere bağlı altı anabilim dalı kurulmuş bulunmaktadır. Fakültenin bölüm ve anabilim dalları aşağıdaki gibidir:

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü
Gayrimenkul ve Varlık Ekonomisi ve Değerleme Anabilim Dalı
Arazi Geliştirme ve Proje Yönetimi Anabilim Dalı
Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü
Sigortacılık ve Risk Yönetimi Anabilim Dalı
Aktüerya Bilimleri Anabilim Dalı
Ulaştırma ve Lojistik Bölümü
Ulaştırma Anabilim Dalı
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı

Toplam dört yıl (sekiz yarıyıl) süreli lisans eğitimi uygulanan Fakülte programları; daha çok disiplinlerarası çalışma ve yeni iş alanlarında uygulama ağırlıklı bölüm ve programlar olarak hazırlanmıştır. Lisans programlarında teorik eğitimin yanından ikinci ve üçüncü sınıf sonlarında en az 7 hafta süreli iş başı eğitimi ve staj çalışması ile proje hazırlama ve sunuşlarla uygulama becerisinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Bölümlere bağlı anabilim dalları içinde bilim dalları ve araştırma grupları oluşturulmuş olup, her grupta yürütülen proje çalışmalarına lisans ve lisansüstü öğrenci katılımı zorunlu tutulmaktadır.

Haberin Devamı

Fakültenin Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ile Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü’nün öncelikle lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlaması planlanmıştır. Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2 Şubat 2007 tarihinde kurulan ve Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi (IVSC)’ne üye olarak kabul edilen, eğitim programlarının mesleki akreditasyonunun ise Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (RICS) tarafından yapıldığı Taşınmaz Geliştirme (Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi) Anabilim Dalı’nın oluşturduğu Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’ne ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacaktır. Bölümlerin tecrübeli ve deneyimli kadrosu ile 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim vermeye başlayacak olan Fakülte, büyük önder Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hem gençlere marka değeri yüksek diploma ve mesleki beceri kazandırılması, hem de toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı yapacak eğitim ve araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına hizmet edecektir.

Haberin Devamı