Gazete Vatan Logo

Ankara Üniversitesi'nde kavga! Ölü ve yaralılar var

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde görevli bir teknisyen, tartışma yaşadığı eczanedeki dört kişiyi silahla vurarak öldürdü. Saldırgan, ‘Hırsızlıkla suçlandım ondan yaptım’ dedi

Ankara Üniversitesi'nde  kavga! Ölü ve yaralılar var

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde bulunan eczane dün kana bulandı. Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi’nde teknisyen olarak görev yapan Enver Türkmen, eczanedeki görevli dört kişiyle tartıştı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Türkmen ardında eczane içerisinde saat 10.40’da aynı yerde eczacı olarak görev yapan Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce ve Özler Kiriş’i silahla vurarak öldürdü. Yaralanan eczacı Hikmet Türk de doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti. Saldırgan silahıyla birlikte yakalandı.Yakalanan Enver T, ilk ifadesinde, arkadaşları tarafından hırsızlıkla suçlandığını iddia ederek, bu nedenle bulundurma ruhsatlı tabancasıyla olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Rektör: Soruşturma vardı

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş olayla ilgili bilgi verirken, eczane çalışanları arasında bazı uyuşmazlıkların olduğunu ve bu durumun da dekanlık tarafından soruşturma konusu olduğunu açıkladı. İbiş şunları söyledi: “Bu yaşanan olayda herhangi bir siyasi ya da terör ilişkisi söz konusu değildir. Hastane eczanemiz içerisinde çalışanlar arasındaki her yerde oluşabilecek bazı uyuşmazlıklar ki bu da bir soruşturma konusuydu. Dekanlığımız bunun soruşturmasını yürütüyordu. Sanıyorum bir bunalım neticesinde eczanemizin Enver T. isimli çalışanı, eczacılarımıza ateşli silahla saldırısıyla gerçekleşti.”

Haberin Devamı

‘Gurur yapmış olabilir’

Saldırganın arkadaşları tarafından rüşvet ve zimmetle suçlandığı yönünde kendisine bir bilgi oluşmadığını belirten İbiş, “Soruşturmayı bile gurur meselesi yapmış olabilir” dedi. Hastaneye ateşli silahın nasıl sokulduğuna ilişkin soruyu ise İbiş, “Hastanenin içerisine hastalar, çalışanlar serbestçe girip çıkabilir. Buraya günde binlerce insan girip çıkıyor. Dolayısıyla her girenin üzerinin aranması diye bir şey söz konusu değil” diyerek yanıtladı.