Gazete Vatan Logo

Ankara’nın merkezi yeniden doğuyor

EGO Garajı’nda yükselen Merkez Ankara projesiyle başkentin merkezini eski cazibesine kavuşturmak istediklerini söyleyen Pasifik İnşaat’ın patronu Erdoğan, “Projenin çevresi dönüşüyor. Biz de projedeki imar haklarımızdan feragat ederek, projemizi revize ettik” dedi.

Ankara’nın merkezi yeniden doğuyor

Ankara’da geliştirdiği ‘Next Level’ markalı projeleriyle tanınan Pasifik İnşaat, Emlak Konut GYO’dan rekor bedelle ihalesini aldığı EGO Garajı’nda inşa edeceği Merkez Ankara projesinde çevredeki gelişimi dikkate alarak değişikliğe gitti. Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı, 4 milyar 200 milyon lira hasılat üzerinden Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon lira arsa payı taahhüt ederek, EGO Garajı arsasının ihalesini 2015 yılında kazanmıştı.

Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yoğun bir ön hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “Şehrin merkezi hak ettiği değerde değil. Şimdi cazibesini kazanması için önemli projeler yapılıyor. Tarihi evler yenileniyor. Atatürk Kültür Merkezi arsasına şehir parkı ve kültür merkezi yapılıyor. Yeni Adalet Sarayı ve şehir hastanesi inşa ediliyor. Yüksek Hızlı Tren garı çalışmaya başladı ve metro yatırımları da var. Biz de bu hareketliliği görünce projeyi revize etme kararı aldık. Yüzde 25’lik bir feragat oldu. Yaklaşık 1.6 milyon metrekare inşaat alanını 1.1 milyona düşürdük. Projedeki kapalı alışveriş merkezi iptal oldu, yerine 700 metrelik alışveriş caddesi olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tek parselde inşa edilen Türkiye’nin en büyük karma projesi kapsamında 1.300 ofis, 1.400 konut ve 1 otel yer alacak. Satış birkaç ay içinde başlayacak.

Arsa sahibi devri bitiyor

İNŞAAT sektöründe yüksek arsa maliyetlerinin en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade eden Fatih Erdoğan, şunları söyledi: “İstanbul’da arsa sahipleri yüzde 60-70 pay istiyor. Arsa maliyeti yüzde 60-70 olan yerde iş yapmak kolay değil. Ankara’da arsası nerede olursa olsun yüzde 50’nin aşağısını söyleyen yok. Ama artık arsa sahiplerinin devri bitti. İyi iş yapan firmalar öne çıkacak ve arsa sahipleri de makul oranlar önermek durumunda kalacak. 3 kriter var artık. İyi lokasyonda, iyi şirket ve iyi proje.”

Next Level markasıyla yola devam
Merkez Ankara’nın yanı sıra Next Level Çayyolu ve Next Level Yıldız projelerinde de çalışmaların sürdüğünü belirten Fatih Erdoğan, 7 milyar liralık iş hacmine sahip olduklarını söyledi. 429 konutluk Next Level Çayyolu projesinde 1 yıl sonra teslimlere başlayacaklarını belirten Erdoğan, kentsel dönüşüm kapsamındaki Next Level Yıldız projesinin de ruhsatını aldıklarını kaydetti. Erdoğan, “Hak sahipleri için 1.600 konut yapacağız. Biz de 1.800 konut inşa edip satacağız” dedi.

Haberin Devamı