Gazete Vatan Logo

Ankara’nın gazına bak!

620 kişi gözaltında

Kızılay’da önceki gece başlayan olaylar dün de devam etti. “Akrep”lerin hedef gözetmeden gaz atması tepkiyi artırdı. Çok sayıda kişi gaz fişeğinden yaralandı.

Ankara’daki eylemler 4. gününde tüm “şiddetiyle” sürdü. Sosyal medya üzerinden haberleşenler Kızılay Meydanı’nda toplandı. Yaşları 16-17 olan ve yol kapatmayan, taş atmayan liselilere polise sert müdahale edince olaylar büyüdü. Polis, G.Doğu’da terörle mücadelede kullanılan üç Akrep’le müdahale etti. Daha sonra takviye ekipler geldi. 200 kişilik grup 1 saat içinde büyüyerek Kızılay’a 3 koldan girmeye çalıştı.

‘Cumhurbaşkanı’nı dinleyin’

Akreplerin hedef gözetmeksizin önüne gelen her yere gaz atması tepki çekti. Çok sayıda vatandaş gaz fişeği nedeniyle yaralandı. Kafasından fişekle vurulan bir vatandaş yaralanırken, gazetecilere de gaz bombası atıldı.

Çatışmalar sertleşmeden önce CHP’li milletvekilleri gençler ve polislerle görüştü. Gençlerden taş atmamasını isteyen CHP’li Emine Ülker Tarhan’a bir polis müdürü “Aralarında marjinaller var” dedi. Tarhan, “Marjinal siz çıkaracaksınız” yanıtını verince müdür “Başbakanlığa yürümesinler, taş atmasınlar başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu. CHP’li Engin Altay “ Cumhurbaşkanı’nı dinleyin. Başbakan’ı dinlediniz, yeter” diyerek polislerle tartıştı.

Ülkücüler geldi!

Çatışmalar sürerken 50 kişilik Ülkücü bir grup, “Polise uzanan eller kırılsın” sloganı atarak Kızılay’a geldi. Bu esnada bazı sivil polisler grubu meydan uzaklaştırdı.

Barış Oral yaralandı

Polis ekiplerinin müdahalesi sırasında basın mensupları da yaralandı. VATAN Gazetesi foto muhabiri Barış Oral, bacağına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Milliyet muhabiri Sertaç Koç ise gaz fişeği nedeniyle yaralandı. Başına taş isabet eden Habertürk gazetesi muhabiri Bedirhan Özyiğit hastaneye kaldırıldı. Bir diğer yaralanan gazeteci de Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan oldu.

Bir gözünü kaybetti

Çankaya Belediyesi’nde görevli olan işçi Muharrem Dalsüren de, gözüne gelen gaz bombasıyla ağır yaralandı. Ameliyata alınan Dalsüren’in tek gözünü kaybettiği belirtildi.

ODTÜ’lüler de yürüdü

ODTÜ’den AK Parti Genel Merkezi’ne yürümek isteyen öğrenci grubuna da polis müdahale etti. Çukurambar semtinde polise taş ve şişe atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Gruptakilerden bazıları Kanal 24 ile Star gazetesinin binasına saldırdı.

620 kişi gözaltında

Ankara’da 620 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 62’si Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulurken kalanlar Asayiş Şube’ye götürüldü. Emniyetin nezarethanelerinde yer kalmadığı için şüphelilerin bir bölümü Kızılay ve Çankaya cıvarındaki karakollara gönderildi.

Haberin Devamı