Gazete Vatan Logo

Ankara'dan net mesaj!

Putin’in ‘Suriye planı’na ret cevabı veren Ankara bugün başkenti ziyaret edecek olan İran Dışişleri Bakanı Zarif’e de 3 mesaj verecek: Esad’lı çözüm olmaz, PKK’ya karşı işbirliği yapalım, Kandil ikimiz için de tehdit.

Ankara'dan net mesaj!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin öncülüğünde hazırlanan, İran ve Körfez ülkeleriyle tartışılmaya devam eden, Esad’ın ve PYD’nin merkeze alındığı “Suriye planı”na Türkiye’nin ret cevabı vermesinin akabinde Ankara’ya kritik bir ziyaret gerçekleşiyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif bugün Ankara’da. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle gerçekleşecek ziyaretin en önemli gündem maddesi, Suriye.

ÖSO'ya destek verilmeli

Ankara, Beşşar Esad’a verilen destek nedeniyle DAEŞ’in güç kazandığını ve bunu engellemenin yolunun, rejime değil, örgütle mücadele eden Özgür Suriye Ordusu’na destek vermekten geçtiğinin altını çizecek. Bu doğrultuda Zarif’e Türkiye’nin Esad’ın içerisinde olacağı hiçbir çözüm planını kabul etmeyeceği mesajı da tekrarlanacak. PKK’nın başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak’taki yapılanmasına dikkat çekecek olan Çavuşoğlu, bu yapılanmanın Türkiye ile birlikte İran’a da tehdit oluşturduğunun altını çizecek, PKK’ya karşı ortak mücadelenin gerekliliğine vurgu yapacak. Putin’in DAEŞ karşıtı Suriye planı, Esad ve PYD’nin merkezde olduğu yeni bir uluslararası kaolisyonun kurulmasını öngörüyor.

Haberin Devamı