Gazete Vatan Logo

Ankara'daki patlamada ölenlerin kimliği açıklanıyor

ANKARA’da, yapılacak ’Emek, Barış, Demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan tren garı önündeki iki patlamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belirlenmeye başladı.

Ankara'daki patlamada ölenlerin kimliği açıklanıyor

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, terör saldırısında hayatını kaybeden 52 kişinin isimlerini açıkladı.
Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız:
1- Abdülkadir UYAN
2- Metin KÜRKLÜ
3- Gökhan AKMAN
4- Orhan IŞIKTAŞ
5- Yılmaz ELMASCAN
6- Gökmen DALMAÇ
7- Elif KANLIOĞLU
8- Hakan Dursun AKALIN
9- Ersin ADSIZ
10- Ayşe DENİZ
11- Fatma ESEN
12- Gülbahar AYDENİZ
13- Eren AKIN
14- Canberk BAKIŞ
15- Nizamettin BAĞCI
16- Kasım OTUR
17- Başak Sidar ÇEVİK
18- Resul YANAR
19- Mehmet Ali KILIÇ
20- Tekin ARSLAN
21- Sezen VURMAZ
22- Dilaver KAHARMAN
23- Umut TAN
24- Dilan SARIKAYA
25- Ali KİTAPÇI
26- İsmail KIZILÇAY
27- Muhammet DEMİR
28- Korkmaz TETİK
29- Onur TAN
30- Osman ERBASAN
31- Emine ERCAN
32- Vedat ERKAN
33- Seyhan YAYLAGÜL
34- Vahdettin ÖZGAN
35- Selim ÖRS
36- Ali Deniz UZATMAZ
37- Firdevs Tat DALMAÇ
38- Vedat ERKAN
39- Günay DOĞAN
40- Berna KOÇ
41- Meryem BULUT
42- Binali KORKMAZ
43- Feyyaz DENİZ
44- Mehmet Zakir KARABULUT
45- Dicle DELİ
46- Leyla ÇİÇEK
47- Ebru MAVİ
48- Ziya SAYGIN
49- Metin PEŞMAN
50- Mesut MAK
51- Hacı KIVRAK
52- Gözde ARSLAN

Haberin Devamı

ANKARA'daki barış mitinginde meydana gelen patlamanın protesto edildiği eylemde ölenlerin 5'inin Adana'dan gittiği açıklandı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesinin de ölenler arasında olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Eğitim-Sen üyeleri ile HDP'liler Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etmek için İnönü Parkı önünde bir ardaya geldi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara'daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Konuşmaların ardından eylemciler, yürümek isteyince bunu izin vermeyen polislerle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE ÖLDÜ

Öte yandan Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen'in de Ankara'daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Derneğin Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçel, mitinge birlikte gittikleri arkadaşı Metin Peşmen'in hayatını kaybettiğini, cenazesini almak için Ulus Devlet Hastanesi'nde beklediklerini söyledi.

ANKARA’DAKİ PATLAMA’DA ÖLENLERDEN 5’İ MALATYALI! 17 KİŞİLİK MALATYA GRUBUNDAKİ 12 KİŞİDEN İSE HABER ALINAMIYOR
Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 86 kişiden 5’inin Malatyalı olduğu öğrenildi.
Ankara’yı kana bulayan 2 ayrı bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden 5’inin Malatya’dan giden grupta yer aldığı öğrenildi. Ankara’daki barış mitingine katılmak üzere Malatya’dan giden Birleşik Taşımacılık Sendikası(BTS) Eski Öaşkanı Kasım Otur, CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri Eren Akın, Gülbahar Aydeniz(31), Onur Tan ile mitinge Üniversite okuduğu Eskişehir’den katılan Canberk Bakış’ın bombalı saldırıda hayatlarını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan miting için Ankara’ya giden 17 kişilik Malatya grubundan 5’inin hayatını kaybettiği tespit edilirken geri kalan 12 kişiden ise halen haber alınamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

AYDIN’DAN EYLEME GİDEN İKİ KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI
Ankara Tren Garı kavşağında bu sabah meydana gelen canlı bomba faciasında, Aydın'dan eyleme giden 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Ankara'da, KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği "Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada; Didimli Elif Kanlıoğlu (20) ve Canberk Bakış (19) hayatını kaybetti. Faciada aynı grupta bulunan Duygu Hardal'ın (25) da kaburgalarından yaralandığı öğrenildi.
Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yöneticisi Ümit Kanlıoğlu'nun kızı Elif Kanlıoğlu, Ankara'da tren garına giden köprü altında gerçekleşen canlı bomba saldırısında hayatını kaybetti. Didim'de özel bir sürücü kursunun sahibi olan Ümit Kanlıoğlu'nun kızı Elif Kanlıoğlu’nun, Mersin Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü ve Ankara'da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine katılmak için Didim'e gelerek Ankara'ya gittiği öğrenildi. Ölen Elif Kanlıoğlu'nun cenazesinin Keçiören Adli Tıp Kurumu Morgu'nda bulunduğu bildirildi. Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi olan genç kızın, emekli olan babası Ümit Kanlıoğlu ile beraber eylemde olduğu belirtilirken, aynı eyleme Didim'den giden Duygu Hardal (25) kaburgalarından yaralanırken, Canberk Bakış'ın (19) ise yaralı olarak kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde öldüğü belirtildi. Bakış'ın cenazesi, Numune Hastanesi'nden Gata Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Canberk Bakış'ın CHP Malatya Gençlik Örgütü'ne üye olduğu fakat Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi'nde okuduğu için Aydın EMEP Partisi grubuyla Ankara'ya gittiği belirlendi.
Didim'den miting için Ankara'ya giden 2 otobüsün Aydın'a doğru yola çıktığı belirtilirken, yaşamını yitiren Elif Kanlıoğlu'nun yakın çevresi cenazenin memleketi Artvin'de defnedileceğini açıkladı. Öte yandan, mitinge Denizli'den EMEP grubuyla birlikte giden ve saldırıda ağır yaralanan EMEP İl Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi 24 yaşındaki Korkmaz Tedik'in de kaldırıldığı hastanede öldüğü belirlendi.

ANTALYA'DAN MİTİNGE KATILAN 2 KİŞİ ÖLDÜ
ANKARA'da düzenlenen 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingine Antalya'dan katılan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi 30 yaşındaki Korkmaz Tedik ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli'nin yeğeni Ebru Mavi'nin bombalı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.
Miting toplanma alanında canlı bombalı saldırıda Korkmaz Tedik ve Ebru Mavi'nin hayatını kaybettiği bilgisinin ailelerine ulaşması üzerine, Antalya ve Alanya'daki yakınları hemen Ankara'ya gitti. Diğer yandan mitinge Alanya İlçesi'nden katılan HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, Niyazi Büyüksütçü ve Emek Parti Antalya İl Başkanı Hasan Alkan ile eşi Pınar Alkan'ın da yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavileri devam eden Alkan çiftinin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, İsmail İşli ve Büyüksütçü'nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

DOĞUM GÜNÜNDE TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

AMASYA’dan mitinge katılmak üzere gittiği Ankara’da bombalı saldırıda yaşamanı yitiren iki çocuk babası 53 yaşındaki Metin Kürkçü'nün bugün doğum günü olduğu bildirildi.

Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde oturan evli iki çocuk babası emekli Metin Kürkçü, Ankara'da düzenlenen barış mitingine destek vermek için 18 arkadaşıyla birlikte otobüsle Ankara’ya gitti. Emek Partisi üyesi olan Kürkçü, miting önceki toplanma alanında yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybetti. Metin Kürkçü’nün bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

İNEGÖLLÜ MOBİLYA İŞÇİSİ ANKARA'DAKİ PATLAMADA ÖLDÜ
ANKARA'da bugün 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin de yaralandığı canlı bombalı saldırıda ölenlerden birinin Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ramazan Çalışkan olduğu öğrenildi.
İnegöl'de mobilya sektöründe çalışan Ramazan Çalışkan, bugün 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' mitingine atılmak için gittiği Ankara'da yaşanan canlı bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Olayı öğrenince Ankara'ya giden Çalışkan'ın yakınları ceseti teşhis ettiği öğrenildi. Aileye başsağlığına giden HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, hayatını kaybeden Ramazan Çalışkan'ın partilerinin üyesi olduğunu söyledi. Bekar olan Ramazan Çalışkan İnegöl'de toprağa verilecek.