Gazete Vatan Logo

Ankara’daki operasyonda canlı bomba ölü ele geçirildi

Başkentte bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen DEAŞ üyesi Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. ölü ele geçirildi. Olay sonrası evde inceleme yapan polis ekipleri, çok sayıda patlayıcı madde buldu. Son dakika gelişmeleri yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz...

Ankara’daki operasyonda canlı bomba ölü ele geçirildi

Ankara'da düzenlenen terör operasyonunda, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi. Olayın ardından bölgeye gelen Ankara Valisi Ercan Topaca, canlı bombanın 3 defa Anıtkabir ve civarında görüldüğünü belirtti. Teröristin kimliğinin 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ üyesi bir teröristin Ankara'da canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi 47. Sokak'ta yüksek katlı bir binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, tespit edilen binanın 9. katındaki daireye, Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlileriyle operasyon yaptı.

Operasyonda, "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Söz konusu evde çalışma başlatan Bomba İmha ve İnceleme ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri ekipleri, canlı bomba eyleminde kullanılacağı değerlendirilen çok sayıda patlayıcı madde buldu.

Haberin Devamı

"29 EKİM VEYA 10 KASIM TÖRENLERİNDE SALDIRI YAPABİLECEĞİ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"
Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Topaca basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öldürülen teröristin 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirten Topaca "Şahıs Anıtkabir civarında şüpheli şekilde 3 defa görüldü. Eski meclis binası civarında da şahsın hareketleri tespit edildi. Yapılan araştırmada şahsın DAEŞ bağlantılı olduğu belirlendi ancak kimliği henüz tam olarak netleşmedi. Operasyonda şahıs ölü olarak ele geçirildi. Aramalarda ciddi sayıda canlı bomba saldırısı yapacağına dair bulgular elde edildi. Şahsın Anıtkabir civarında dolaşması, eski meclisin önünde keşif yapmasından dolayı 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Tutulan ev kiralık, kim tarafından nasıl tutulmuş arkadaşlarımız onu da araştırıyorlar. Şahsın yaşının genç olduğunu söyleyebilirim. Bilgiler netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır. "dedi.

Haberin Devamı