Gazete Vatan Logo

Ankara'da yılbaşı hazırlığındaki sahte alkol üreticilerine darbe

Ankara'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sahte alkol üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonda kaçak içki imalatı yapıldığı tespit edilen Yozgat'taki bir çiftliğe baskın yapıldı

Ankara'da yılbaşı hazırlığındaki sahte alkol üreticilerine darbe

Ankara'da yapılan denetim uygulamaları sırasında içi dolu sahte Alkol şişeleriyle yakalanan A.B. ve E.B. gözaltına alınırken, polisin başlattığı geniş çaplı operasyonun ardından çiflik sahibi Z.F.K.(40) Yozgat'a bağlı Sorgun ilçesindeki adresinde yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından sahte içkileri imal eden A.B.'nin emlakçılık işiyle uğraştığı, Z.F.K.'nın da çiftliğinde imal edilen sahte içkileri pazarladığı ortaya çıktı. Sahte içkileri yılbaşında piyasa sürmeye hazırlanan çiflik sahibinin adresinde yapılan aramalarda çok sayıda içi sahte alkol dolu içki şişesi, 120 litre etil alkol ve cinsel içerikli haplar ele geçirildi. Diğer yandan Kaçakçılık Şube'si ekiplerinin yaptığı bir başka operasyonda ise İstanbul-Ankara şehirlerarası yolcu otobüsünde kaçak içki çıktı.

Ankara ile Yozgat KOM Şube Müdürlükleri'nin ortaklaşa düzenlediği operasyonda sahte alkol imal edildiği tespit edilen çiftliğe baskın yapıldı. Ankara-Yozgat arasında mekik dokuyan şüphelilerin sahte içki imalatını Yozgat Sorgun'da bulunan bir çiftlikte yaptığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan denetim uygulamaları sırasında araçları içerisinde çok sayıda içi sahte içki dolu şişeleri ile yakalanan A.B. ve E.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından operasyonu genişleten Kaçakçılık ekipleri Yozgat'ta bulunan bir çiftlikte sahte alkol üretildiği bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

Çiftliği sahte alkol tesisi gibi kullanmış

Polis ekipleri, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan çiftliğin, Z.F.K. adlı şüpheliye ait olduğunu belirledi. Adrese yapılan baskında çiftlik sahibi Z.F.K. gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda 232 adet içi sahte alkol dolu içki şişesi,380 adet boş içki şişesi, 120 litre etil alkol, 784 adet sahte TAPDK bandrolü, 60 adet cinsel içerikli hap ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği yakalandı.

Tecrübeli çıktı

Şüphelilerden A.B.'nin Çankaya Bülbüldere Caddesi'nde emlak ofisinin bulunduğu öğrenilirken, çiftlik sahibi Z.F.K.'nın A.B.'yi sahte içki imalatında tecrübeli olduğu için çiftliğine davet ettiği bildirildi. Yılbaşında imal ettikleri sahte içkileri piyasaya sürmeye hazırlanan şüphelilerden A.B.'nin sahte içkileri imal ettiği, Z.F.K.'nın da pazarladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Yolcu otobüsünde kaçak içki

Diğer yandan Ankara'da geçen hafta gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise 35 plakalı İstanbul-Ankara şehirler arası yolcu otobüsü ile kaçak içki getirileceği bilgisi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonda 672 adet sahte TAPDK bandrollü dolu sahte içki, yaklaşık 900 adet sahte TAPDK bandrolü ve beyaz renkli bidon içrerisinde de yaklaşık 30 litre alkol ele geçirildi.

Haber: PAŞA ALYURT Ankara