Gazete Vatan Logo

Ankara'da tren kazası! 2 kişi hayatını kaybetti...

Ankara'da iki tren kafa kafaya çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'da tren kazası! 2 kişi hayatını kaybetti...

Ankara'da aynı hat üzerinde iki yük trenini kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 makinist hayatını kaybetti, 2 makinist yaralandı.
Kaza saat 06.30 sıralarında Ankara'nın Kalecik ilçesinde Kalecik Tren İstasyonu yakınında meydana geldi. Kayseri'den Çankırı'ya giden boş yük treni, Çankırı'dan Kayseri'ye giden boş yük treni ile aynı hat üzerinde kafa kafaya çarpıştı. Kazada makinstler Hanifi Adem Yüksek ile Ömer Baltat, kaza yerinde hayatını kaybetti. Diğer makinistler Mehmet Karaağaç ile Murat Özyılmaz yaralı kurtuldu. Yaralı makinistler, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ölen makinistlerin cenazeleri de yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Kazanın etkisiyle iki trenin lokomotifleri ile birlikte toplam 6 vagon raydan çıkarak devrildi. AFAD ve itfaiye ekipleri, kaza yerinde kurtarma çalışması başlattı. Vinçler yardımıyla devrilen vagon ve lokomotifleri raylara oturtma çalışmaları devam ederken, kazaya karışan trenlerin hasar görmeyen vagonları ise istasyona çekildi.
'EMNİYET DEVRELERİ ÇALIŞMADIĞINDAN SÖZ EDİLİYOR'
Kaza yerinde kurtarma çalışmalarına refakat eden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri İsmail Özdemir, cevher taşımacılığında kullanılan boş vagonlarla Kayseri'den Çankırı yönüne giden tren ile bakır ham maddesi dolumunda kullanılan boş vagonlarla Kayseri'ye giden trenin çarpıştığını söyledi. Özdemir, "Olay yerinde 2 meslektaşımızı maalesef kaybettik, 2 yararlı arkadaşımız da var. Trenlerde 4 kişiden başka kimse yoktu" dedi. Özdemir, kazanın aynı hat üzerinde meydana geldiğine dikkat çekerek, "Bu bölge haberleşme zafiyeti olan bir bölge. Sinyalizasyon devrede olmuş olsa bile makine üzerindeki emniyet sistemlerinin çalışır vaziyette olması lazım. Emniyet devrelerinin çalışmadığından söz ediliyor. Bu sistem tren işletmeciliği açısından önemli" ifadelerini kullandı.
Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı