Gazete Vatan Logo

Ankara’da tartışılacak

Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü tarafından hazırlanan “Türk Savunma Sanayiinin Geleceği” başlıklı Sürdürülebilirlik ve Güçlü İhracat için Strateji Raporu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü Ankara’da yapılacak ‘Çalıştay’da açıklanacak.

Öncelikle ekonomik tabanlı problem sahalarına yönelik stratejileri müteakiben diğer problem sahalarına yönelik olarak kısa, orta ve uzun erimde yapılması önerilenlerin sıralandığı, Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü tarafından hazırlanan “Türk Savunma Sanayiinin Geleceği” raporu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü Ankara’da yapılacak ‘Çalıştay’da katılımcılar ve medya ile paylaşılacak, sonrasında gerekli görülen teorik tartışma ortamı sağlanacak. Bu çalıştay sırasında Millî Güvenlik ve Savunma Enstitüsü’nün kurumsallaşma planı ve İstanbul Güvenlik Konferansı’nın tanıtımı ile birlikte Enstitü Akil Kişiler Kurulu’nun arzı da gerçekleştirilecek.

Çalıştay Ankara Anemon Hotel’de 12.30’da çalışma yemeği ile başlayacak. Toplantı’ya Millî Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, Dışişleri E. Bakanı Yaşar Yakış, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Şenol Alparslan, Emniyet Genel Müdürlüğü Üst Yönetim Temsilcileri, Valiler, İl Emniyet Müdürleri, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü (E) Korgeneral Orhan Akbaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Savunma Sanayii E. Müsteşarları Vahit Erdem, Murad Bayar, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Alpman, Sasad Yönetim Kurulu ve Fnss Genel Müdürü Kadir Nail Kurt, Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Buçukoğlu ve Kalkınma Ajansları yöneticilerinin yanı sıra “Güvenlik ve Savunma Sanayii” ile ilgili kuruluş temsilcileri, yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve medya katılım gösterecek.

Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü

Haberin Devamı

Değişen güvenlik parametrelerini sağlıklı yönetme konusunda Türkiye’de ve işbirliği yapılacak ülkelerde savunma sanayii ve güvenlik alanında kamusal bilinç oluşturulmasına, güvenlik çalışmalarının küresel gelişmelerin gerektirdiği yeni boyutlara taşınmasına, Türkiye ve diğer ülkeler arasında güvenlik temalı ağlar oluşturulmasına katkı sağlamak üzere TASAM tarafından SSM’nin önerisini müteakip diğer güvenlik otoritesi kuruluşlarla yapılan istişareler sonucunda Ankara merkezli olarak kurulum kararı alındı.

Millî Güvenlik ve Savunma Enstitüsü Akil Kişiler Kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Dışişleri (E) Bakanı Yaşar Yakış, SSM Kurucu Müsteşarı Vahit Erdem, SSM (E) Müsteşarı Murad Bayar, Vali Hasan Canpolat, Vali Aydın Nezih Doğan, TASAM Başkan Danışmanı ve Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Büyükelçi (E) Prof. Dr. Ali Engin Oba, KEİ Genel Sekreter Birinci Yardımcısı MGK (E) Genel Sekreteri Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi MSB Cari Mal ve Hiz. Ted. Dairesi (E) Başkanı Tuğgeneral (E) Dr. Fahri Erenel, MSB Teknik Hizmetler Dairesi (E) Başkanı Tuğgeneral (E) Doç. Dr. Mehmet Akçay ve Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği SASAD Yönetim Kurulu Başkanı ve FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Kadir Nail Kurt”

Haberin Devamı

İstanbul Güvenlik Konferansı

“Değişen devlet doğası” temelinde ulusal, uluslararası güvenlik konularının ve küresel yönetişim mekanizma ve kurumlarının her yıl farklı bir gündemle tartışılacağı Konferans; İstanbul merkezli olarak oluşturulmuştur. Bu bağlamda, tarihi ve güncel referansları ile İstanbul’un; yeni şekillenen dünyayı anlamak için ilham kaynağı olması, bu çerçevede entelektüel birikimi ve Doğu-Batı tecrübesi ile de Türkiye’nin küresel akil rol üstlenmesine katkı sağlaması hedeflenmiştir. Yumuşak ve sert güç, yeni sektörel diplomasi ve güvenlik kanalları, güç ve adalet inşası, “mikro- milliyetçilik, entegrasyon ve öngörülemezlik” rekabet parametreleri ile şekillenen yeni devlet doğası ve değişen uluslararası sistem, yükselen ve orta ölçekli güçlerin yeni uluslararası düzendeki yeri ve politikaları İstanbul Güvenlik Konferansı’nın bundan sonraki yıllarda da tartışma konuları olmaya devam edecektir. İlk Konferans 03-05 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı