Gazete Vatan Logo

Ankara'da sürpriz görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Ankara'da sürpriz görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez'i kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

TÜRKİYE-VENEZUELA YAKINLAŞMASI

Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkiler bir süredir tarihin en iyi seviyesinde olarak görülüyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Türkiye ziyaretiyle ısınan iki ülke ilişkileri, Venezuela'nın İstanbul'da Kudüs konulu olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Zirvesi'ne destek vermesiyle iyi yönde seyretmeye devam etmişti.

Sıklıkla ABD yaptırımlarının hedefi olan ve ABD'nin ablukaya aldığı ülkelerden biri olan Venezuela'da devlet başkanı Nicolas Maduro, seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan isimlerden biri olmuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ı telefonda tebrik eden Maduro, ardından Twitter hesabında da bir mesaj paylaşmıştı.

Maduro, mesajında "Venezuela'nın kardeşi ve arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye Cumhuriyeti'indeki seçimlerde kazandığı muazzam zaferinden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İki ülkenin, işbirliği ve dayanışma bağlarını derinleştirme iradesine vurgu yapan Maduro, mesajını, "Caracas’tan, Bolivarcı bir kucaklaşma yolluyorum." şeklinde noktalamıştı.