Gazete Vatan Logo

Ankara'da hava durumu raporu! Kar fırtınası... Okullar tatil mi?

Ankara için meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geliyor. Ankaralı öğrenciler yarın 12 Ocak 2017 Perşembe günü okullar tatil olacak mı? sorusuna yöneldiler. Ankara Valiliğinden henüz açıklama gelmedi...

Ankara'da hava durumu raporu! Kar fırtınası... Okullar tatil mi?

Ankara'da hava durumu bugün bulutlu geçti. Güneş ara ara kendini gösterdi. Dün akşam yağan kar sonrası bugünün sakin geçmesi bekleniyordu. Dün akşam saatlerinde yağış beklentisi perşembe günü okullar tatil edilecek mi sorusunu getirdi. Öğrenciler Ankara Valisi Ercan Topaca'yı tweet yağmuruna tutular.

ANKARA VALİLİĞİ RESMİ TWİTTER HESABI

ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA RESMİ TWİTTER HESABI

12 OCAK ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

12 Ocak Ankara'da okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yetkisi olan tek mercii Ankara Valiliği ve Ankara Valisi Ercan Topaca. Bu konuda henüz bir kar tatili açıklaması yapılmadı. Ancak açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

Ankara'da öğrenciler 12 Ocak 'Perşembe günü okullar tatil mi?' sorusunu sormaya başlamıştı. Bu konuyla ilgili valiliğin gün içinde veya akşam saatlerinde bir açıklama yapması bekleniyor. Ankara Valiliği'nden kar tatiline ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ankara hava durumu ve kar tatiline ilişkin gelişmelerin detaylarını haberimizde bulabililirsiniz. Yapılan son değerlendirmelere göre; balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklıkları beklenmektedir.

Haberin Devamı

ANKARA'DA 15 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

EN SON YAPILAN TATİL AÇIKLAMASI

Ankara Valisi Topaca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'da kar tatili olmayacağını belirtti. Vali Topaca, "Sevgili öğrenciler, meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler." diye yazdı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının trafik ve yaya ulaşıma engel olmaması için ekiplerin, 3 vardiya halinde 7/24 görev başında olduğunu bildirdiler. Yetkililer, dün akşam saatlerinde başlayan, ancak karın kesilmesinin ardından, hava sıcaklığının düşmesiyle buzlanan yollarda tuzlama yapıldığını belirterek, sabah saatlerinde de kar yağışının artmasıyla, araçlar ve yaya ekiplerle hem yollarda hem de merkezi noktalardaki kaldırımlarda küreme çalışmaları yapıldığını belirttiler.

Haberin Devamı