Gazete Vatan Logo

Ankara'da sıcak saatler! MB ve hükümetten peş peşe açıklamalar

Piyasadaki sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini belirten TCMB, "Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" açıklamasını yaptı. Ardından devreye Mehmet Şimşek girdi piyasa ekonomisinin tek uygulanabilir seçenek olduğuna dikkat çekti. Dolarda gerileme yaşandı.

Ankara'da sıcak saatler! MB ve hükümetten peş peşe açıklamalar

Döviz kurundaki hareketliliğin ardından Merkez Bankası'ndan sözlü müdahale geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. TCMB'den, piyasa gelişmelerine ilişkin yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ŞİMŞEK: KURAL TABANLI PİYASA EKONOMİSİ YAŞAYABİLECEK TEK SEÇENEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu."Hala politik pragmatizmin er ya da geç üstün geleceğine inanıyor ve umuyorum" diyen Şimşek, "Kural tabanlı piyasa ekonomisi, ileriye dönük tek uygulanabilir seçenektir. Bu nedenle, sağlam ve ihtiyatlı bir politika çerçevesine bağlı kalmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Şimşek seçim sonrası iyileşme olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi. Açıklamalar sonrası dolar 4.42'lere kadar geriledi.

Haberin Devamı