Gazete Vatan Logo

Ankara'da sıcak saatler! İdlib hareketliliği...

İdlib'de Mehmetçiğe yapılan saldırı sonrası Ankara'da parti merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli parti genel merkezlerinde gelişmeleri takip ederken Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. CHP Sözcüsü Faik Öztrak Meclis'i saldırıyı görüşmek üzere toplantıya çağırdıklarını duyurdu.

Ankara'da sıcak saatler! İdlib hareketliliği...

Suriye rejim güçlerinin İdlib'de düzenlediği alçak saldırıda 29 askerimiz şehit düştü. Şehit haberlerinin gelmesi sonrasında Ankara'da İdlib hareketliliği yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli parti genel merkezlerinde gelişmeleri takip ederken Balıkesir programını iptal eden Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'deki son gelişmeleri görüşmek üzere kurmaylarıyla bir araya geldi. Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde KRT televizyonunda canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, program çıkışı parti genel merkezine geçti. Parti yöneticileri ile İdlib'deki gelişmeleri görüşen Kılıçdaroğlu, durum değerlendirmesinde bulundu. Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

BAHÇELİ GENEL MERKEZDE

Divan üyeleriyle bir araya gelen Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi'nde gelişmeleri takip ediyor.

Haberin Devamı

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A TELEFON

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlib'de meydana gelen gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, İdlip'de meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü. Sayın Genel Başkan, Balıkesir programını iptal ederek, gelişmeleri takip ve değerlendirmek üzere Ankara'ya dönüyor" denildi.

CHP MECLİS'İ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, rejim güçleri tarafından İdlib'de düzenlenen saldırı nedeniyle TBMM'yi kapalı oturumla toplantıya çağırdı. İdlib'deki saldırı nedeniyle CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, Öztrak, İdlib'den gelen şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını söyledi. Öztrak, şunları kaydetti: "İdlib'de durum son derece ciddi ve endişe verici. Hatay Valisinin yaptığı açıklamada İdlib'de çok sayıda şehit ve yararlıların olduğu anlaşılmaktadır. Milletçe büyük üzüntü içindeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Genel Başkanımızın günlerdir söylediği gibi Suriye de Libya da İdlib de Mehmetçiğimizin tek bir tırnağı dahi etmez. Türk ordusu TBMM'nin ordusudur, onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere yarın Meclis'i kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz."

Haberin Devamı