Gazete Vatan Logo

Ankara'da 'Senfonik Türküler' konseri!

Yenimahalle Belediyesi, Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Hüseyin Turan ile Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olan TED (Türk Eğitim Derneği) Senfoni Orkestrası’nı aynı sahnede buluşturdu.

Ankara'da 'Senfonik Türküler' konseri!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Senfonik Türküler' konserine Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, meclis üyeleri, muhtarlar ve 2 bin 500’e yakın vatandaş katıldı.

MÜZİK ZİYAFETİNE YENİMAHALLE KOROSU DESTEĞİ

Şefliğini Ahmet Ünlü, konzermeisterliğini Dilan Akar’ın yaptığı profesyonel müzik eğitimi almamış TED Ankara Okulları mezunlarından oluşan, Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası yaklaşık iki saat boyunca kulakların pasını sildi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan’la sahneye çıkan 120 kişilik orkestraya 2 bin 500 kişilik Yenimahalle korosu da eşlik etti.

Turan; Altın Hızma Mülayim, Karahisar Kalesi, Kınıfır, Nemrudun Kızı, Kurusa Fidanım, Alaydın Elim Elime, Aman Avcıgibi en güzel Türk Ezgilerini senfoni ile birlikte seslendirerek Yenimahallelilerin büyük beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Dinletide, TED Halk Dansları Topluluğu’nun minik dansçıları da 'Köçekçe' gösterisiyle bol bol alkış aldı.

Gecenin sonunda Başkan Fethi Yaşar ve Pehlivanoğlu, Orkestra Şefi Ahmet Ünlü ve Hüseyin Turan’a tüm konuklar adına çiçek vererek teşekkür etti.