Gazete Vatan Logo

Ankara’da Reyhanlı savaşları!

Reyhanlı’daki saldırıları protesto eden ODTÜ ve Ankara Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale edince, ortalık savaş alanına döndü...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları protesto için ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nden Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen gruplara polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Başkent’teki ilk eylem Dışişleri Bakanlığı önünde oldu. Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup ile bakanlık önünde gösteriye izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı. Uyarılara rağmen dağılmayan protestoculara polis, biber gazı sıktı.

İkinci olay ise, ODTÜ’den Dışişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen grup ile polis arasında yaşandı. ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup, sloganlar eşliğinde Dışişleri Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Yerleşke çıkışında barikat oluşturan güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğu uyarısında bulunarak, gruptan dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı ve yerleşke çıkışında bir süre oturma eylemi yaptı.



Gaz kapsülü isabet etti

Bu sırada gruptan bazı kişiler, polis barikatını aşarak Eskişehir yoluna doğru koşmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin attığı gaz bombasının kapsülünün bir kız öğrencinin gözüne isabet ettiği ve öğrencinin yaralandığı iddia edildi. Bir diğer olay ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden bir grup öğrenci, Dışişleri Bakanlığı’na yürümek isteyince çıktı.

Öğrenciler yaralandı

Polisin müdahalesi sırasında bir kız öğrenci gözünden yaralandı. Yaralanan bir erkek öğrenciyi de kız öğrenciler böyle taşıdı.

Haberin Devamı