Gazete Vatan Logo

Ankara'da PTT'de rehine krizi! 1 yaralı

Ankara Mamak'ta bulunan PTT şubesine gelen elinde silah ve döner bıçağı olduğu öğrenilen bir kişi, şube çalışanı bir kişiyi yaraladı, 1 kişiyi de rehin aldı.

Ankara'da PTT'de rehine krizi! 1 yaralı

Ankara’da bir PTT şubesine sallama ve silahla gelen bir kişi, şube müdürünü rehin aldı. Şube müdürünü yaralayan saldırgan polise teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, PTT çalışanı Rahmi N. Mamak ilçesi Abidinpaşa semtindeki şubeye silahlı olarak geldi. Şube müdürü Emine K.'yı yanında getirdiği sallama ile rehin alan saldırgan etrafa dehşet saçtı. Kadını kısa bir süre darp ederek yaralayan saldırgan, olay yerine polislerin gelmesiyle şubedeki diğer kişileri serbest bıraktı. Elinden yaralanan Emine K. tedavisi yapılmak üzere Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Başına silah dayayıp intihar edeceğini söyleyen saldırgan şubeye kimsenin girmesine izin vermedi. İkna çalışmalarının ardından Rahmi N. polise teslim oldu. Gözaltına alınan saldırgan Akdere Polis Karakolu'na götürüldü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Çevre güvenliği alan polis, sokağı trafiği kapattı. Olayın duyulmasının ardından PTT yetkilileri de şubeye geldi. Olayın ardından olay yeri inceleme ekipleri şubede inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Bir süredir izinde olduğu öğrenilen Rahmi N.'nin daha önce Mamak'taki PTT Mutlu Şubesi'nde çalıştığı izinden dönüşünde ise müdüre Emine K. tarafından PTT Abidinpaşa Şubesi'ne tayin edildiği öne sürüldü. Yeni atandığı şubenin evine uzak olduğu gerekçesiyle duruma tepki gösteren saldırganın bu olayı gerçekleştirdiği belirtildi.