Gazete Vatan Logo

Ankara'da on binler terörü protesto için buluşacak

Yürüyüşü organize eden 14 sivil toplum kuruluşunun il ve ilçe teşkilatlarından gelecek katılımcılarla gönüllü vatandaşlar saat 16.30’da Sıhhiye’de buluşacak

Ankara'da on binler terörü protesto için buluşacak

İşçi, işveren ve meslek örgütlerinin organize ettiği "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü için bugün on binlerce kişi Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda toplanacak. Yürüyüşü organize eden 14 sivil toplum kuruluşunun il ve ilçe teşkilatlarından gelecek katılımcılarla gönüllü vatandaşlar saat 16.30'da Sıhhiye'de buluşacak. Sadece Türk bayrağı taşıyacak katılımcılar, Sıhhiye'den başlayarak Opera ve İtfaiye Meydanı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis binasının önüne kadar yürüyecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tertip komitesi adına burada bir konuşma yapması bekleniyor.

Miting ve yürüyüş sırasında hiçbir sivil toplum kuruluşunun pankart ve amblemine yer verilmeyecek. Tertip komitesi tarafından belirlenen pankartlar dışında hiçbir pankart açılmayacak.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, katılımcılara "Bayrağını al gel" diye seslenirken, yürüyüşe katılmayanlara da evlerine ve işyerlerine Türk bayrağı asmaları çağrısında bulundu. Etkinliği organize eden sivil toplum kuruluşları şöyle: Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Kamu Sen, TÜRMOB, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), TÜRK-İŞ Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Memur Sen, Hak İş, Türkiye Barolar Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED).

Haberin Devamı