Gazete Vatan Logo

Ankara'da kritik zirve! 25 Ekim'de...

Dışişleri Bakanlığı, 25 Ekim Türkiye ile Avrupa Birliği arasında siyasi direktörler düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı yapılacağını açıkladı.

Ankara'da kritik zirve! 25 Ekim'de...

Dışişleri Bakanlığı, resmi sitesinde yayınladığı açıklamada Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yapılması planlanan Siyasi Diyalog Toplantısı'na dair bilgilendimede bulundu. İşte o açıklama;

"Ülkemiz ile Avrupa Birliği arasında siyasi direktörler düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, 25 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın başkanlığındaki heyetimiz ile AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Jean Christophe Belliard ile AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson başkanlığındaki AB heyeti arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, AB ile müzakere sürecimizdeki gelişmeler, katılım öncesi fonlar dahil mali işbirliği, vize muafiyeti, gümrük birliği, enerji, ticaret, terörle mücadele ve göç gibi AB ile işbirliğimizin temel alanları ele alınacak, ayrıca Suriye, Irak ve Ortadoğu barış süreci başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır."

Haberin Devamı