Gazete Vatan Logo

Ankara'da heyecan yaratan olay!

ABD Büyükelçiliği'nin konsolokluk girişinin bulunduğu 4 nolu kapısının önünde bugün heyecan uyandıran bir saldırı olayı yaşandı. İyi giyimli ve iri yapılı bir kişi, ABD Büyükelçiliği güvenlik görevlisine yumruk atarak gözünün alt bölgesinin açılmasına neden oldu. Saldırgan, güvenlik noktasında bulunan polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Yasadışı DHKP-C örgütü üyesi terörist, geçen yıl 1 Şubat'ta, ABD Büyükelçiliği'nin 2 nolu kapısındaki kontrol noktasında, bombalı saldırıda bulunmuştu. Canlı bomba eylemi sırasında teröristle birlikte ABD Büyükelçiliği'nin Türk koruma memuru hayatını kaybetmişti.

Paris Caddesi üzerindeki 2 nolu kapının yaklaşık 20 metre aşağısında bulunan 4 nolu kapıda da bugün heyecana neden olan bir saldırı olayı yaşandı.

4 nolu kapıda, büyükelçiliğin konsolosluk bölümünün girişi bulunuyor. Bu nedenle bu kapının önünde konsolosluk işlemleri için gelenler bekliyor. Konsolosluk işlemi için geldiği belirtilen ve Sakarya'nın Akyazı ilçesinden olduğu öğrenilen bir kişi, büyükelçiliğin Türk güvenlik görevlisi ile tartıştı.

Çıkan kavgda güvenlik görevlisinin aldığı yumruk nedeniyle gözünün altı yarıldı. Noktada bulunan 4 polis, müdahalede bulunarak saldırıyı yapan kişiyi etkisiz hale getirdi. Nokta içine alınan kişi, daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Olayın siyasi boyutunun olmadığı belirtildi. Aydın Hasan/Milliyet)

Haberin Devamı