Gazete Vatan Logo

Ankara'da hasta yakınları doktora saldırdı

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'in, 4 hasta yakını tarafından asansörde saldırıya uğradığı bildirildi.

Ankara'da hasta yakınları doktora saldırdı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Alper Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Hasdemir'in, hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasına ilişkin, "Doktorumuz kafasından ve dizinden yaralanmıştır. Kafatası ve dizindeki kırıklar nedeniyle, acil ameliyata alınan doktorumuzun hayati tehlikesi mevcuttur." dedi.

Hasdemir'in hasta asansöründe 4 hasta yakını tarafından saldırıya uğradığını anlatan Cihan, "Doktorumuz herhangi bir kusuru olmadan, haksızca saldırıya uğramıştır." ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırının karşısında olduklarını vurgulayan Cihan, "Şiddet kimden gelirse gelsin, haklı bir gerekçesi olamaz. Görevi başında olan sağlık personelimize yapılan saldırıyı kınıyoruz." diye konuştu.

Cihan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da konuyla yakından ilgilendiğini ve olayın takibine yönelik talimat verdiğini belirtti.

Öte yandan, Bakan Akdağ'ın da saldırıya uğrayan doktoru ameliyattan önce telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı