Gazete Vatan Logo

Ankara'da gecekondudan çıkanlar şoke etti

Ankara'da gecekondudan çıkanlar şoke etti

ANKARA’ da bir gecekonduya yapılan baskında asker, polis ile çeşitli kamu kurum kuruluşlarına ait çok sayıda malzeme ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri istihbarat çalışması ve fiziki takibin ardından Çankaya Dikmen Virajlı Sokakta bulunan bir gecekonduya baskın düzenledi. Gecekonduda yapılan aramalarda polis ve asker tarafından kullanılan kıyafet, bere ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen gaz maskeleri, dürbün, askeri uyku tulumu, çevik kuvvet beresi, polis kaskı, NBC eldiven ve maskeleri, üzerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ibaresi bulunan Zodyak bot, kar botları, askeri branda gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi. Operasyon sırasında gecekondu çevresinde gözaltına alınan 3 kişi daha sonra olayla ilgisi olmadığı belirlenerek, serbest bırakıldı.
Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bulunan malzemelerle ilgili olduğu değerlendirilen F.T, A.H ve C.K isimli kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler iki kamyona yüklenerek incelenmek üzere emniyete götürüldü. Gecekonduda ele geçirilen malzeme ve teçhizatların nasıl temin edildiği ve hangi amaçla kullanılacağı araştırılıyor.

Haberin Devamı