Gazete Vatan Logo

Ankara'da FETÖ okullarına operasyon! 37 gözaltı kararı

Ankara'da Özel Akıllı Okullar yöneticileri ve öğretmenlerine yönelik FETÖ operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 37 kişi gözaltına alındı

Ankara'da FETÖ okullarına operasyon! 37 gözaltı kararı

Ankara'da 12 farklı adreste FETÖ'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Özel Akıllı Okullar yöneticileri ve öğretmenlerinin de olduğu 37 kişi için gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ operasyonu başlatıldı. 12 farklı adreste 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyetlerini yürüten operasyon kapsamında, şirket sahibi, yönetici ve bazı öğretmenlerinin FETÖ Silahlı Terör Örgütü ile irtibatı tespit edilen ÖZEL AKILLI OKULLAR ile ilgili, Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alındı.

Bununla birlikte Özel Akıllı Okulların yöneticleri ve bazı öğretmenleri hakkında gözaltı kararı verildi.

BYLOCK KULLANICISI

Özel Akıllı Okullar'ın sahibi ve şirketlerin yöneticiis olan İdris Yurteri'nin Bylock kullanıcısı olduğu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini organize eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 2012 yılında aynı otelde konakladığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.