Gazete Vatan Logo

Ankara'da bitmeyen bina ile ilgili bakanlık devrede!

Başkent’te yıllardır inşaat çalışmaları süren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasında flaş gelişme yaşandı. İnşaatın sorumluluğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti

Ankara'da bitmeyen bina ile ilgili bakanlık devrede!

Ankara’nın simgelerinden biri olmaya hazırlanan, dünyada ilkler arasında bulunan yapım tekniklerinin uygulandığı yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının yapımını Kültür ve Turizm Bakanlığı devraldı. 1995’te ihalesi yapılan ama yıllardır bitmeyen CSO binası için bütçeden 100 milyon TL ayrıldı. İstanbul ve Ankara’da yeni opera binaları planladıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, uzun süredir bitmeyen CSO binasını devraldıklarını, 100 milyon liralık bütçeyle hızlı bir şekilde bitireceklerini söyledi. CSO binası, mevcut binanın arkasında, 154 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor. Yumurta formunda 2 bin kişilik konser salonu ve 500 kişilik küre biçimli oda müziği salonu bulunan yapı, 1992’de gerçekleştirilen ulusal mimari proje yarışmasında Semra ve Özcan Uygur tarafından tasarlandı. Dev yumurtanın altında herhangi bir kolon ya da iskele bulunmuyor.

SUR’A BEYPAZARI MODELİ

Bakan Ünal, Diyarbakır Sur’da yapılacak çalışmalar hakkında ise, “Bölgede 400’e yakın bina var. Hamamönü, Beypazarı örnek olarak gösterilebilir. Sayın Başbakan, korunarak yenilenmiş bir şehir olduğu için Toledo örneğini verdi. 1939’da, 1970’te Sur nasıldı biliyoruz. Bunların hepsinin görselleri var elimizde. Bu tarihi ve mimari dokuya bağlı kalarak yenilemeyi gerçekleştireceğiz” dedi. Gençlere kültür-sanat alanında yapacakları faaliyetlerle ilgili destek vereceklerini de belirtten Ünal, “Gençlere kültür-sanat alanında yapacakları faaliyetlerle ilgili ciddi destekler sağlayacağız. Opera ve tiyatronun yanı sıra bir de hafızamızı oluşturan tarihi şahsiyetlerle ilgili, olaylarla ilgili kısa film ve belgesellere de desteklerimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı