Gazete Vatan Logo

Aniden çıktılar fren yapamadım!

Aniden çıktılar fren yapamadım!

MERSİN’de ehliyetsiz ve alkollü kullandığı otomobille, yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren (53) ile kızı Zeynep Zilan Eren’in (17) ölümüne, diğer kızı Öznur Eren’in (24) yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan manken İclal Güvercin (19), Adana’nın Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmasını yaptı. Alkollü, ehliyetsiz ve hızının da 80-90 kilometre olduğunu kabul eden Güvercin, “Yeşil ışık yandığı anda geçtim, çarptığım kişileri bir anda yolda gördüm. Aramızda 40-50 metre mesafe vardı, fren yapmaya dahi fırsat kalmadan çarptım. Kaza oldu, pişmanım ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi. Duruşma diğer delillerin temini için ertelendi. 4 gün süren soygun!

Paskalya tatilinde bir grup soyguncu, girdikleri mücevher emanetçisinde 4 gün kalıp 600 kiralık kasadan 300’ünü boşalttı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Paskalya tatilinden faydalanan bir grup hırsız, şehrin mücevher merkezi olan Hatton Garden’daki bir emanetçinin kasasını tam dört gün süren akıl almaz bir operasyonla soydu. Polis, hırsızların, Paskalya tatiline giren Hatton Garden Safe Deposit Ltd. şirketinin çatısına bir delik açarak binaya girdiğini belirledi. Yetkililer, hırsızların asansör boşluğundan iple iniş yaparak şirketin bodrum katındaki kasa dairesine ulaştığını, iki demir parmaklık ve 45 cm kalınlığındaki çelik kapıyı testereyle kestikten sonra içerideki 600 kiralık kasaya ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Hırsızların dört günlük tatil boyunca 600 kiralık kasadan 300’ünü boşaltmayı başardığı ve yaşanan soygunun ancak Salı günü şirketin çalışanları işbaşı yapınca fark edildiği açıklandı. Yetkililer, hırsızların değeri 200 milyon Sterlin’i bulan miktarda elmas, mücevher ve nakit para çaldığını tahmin ediyor. Çalınan mücevherler arasında 500 bin Sterlin değerinde büyük bir elmas da bulunuyor.