Gazete Vatan Logo

Android N'de ilginç bir keşif!

Android'in yeni sürümlerine tüm cihazlarda Nexus'larla aynı anda sahip olmak, hayal olmaktan çıkıyor

Android N'de ilginç bir keşif!

Android'in yeni sürümlerinin telefonlarımıza geç ulaşması veya çoğu zaman hiç ulaşmaması, bizlerin canını sıktığı kadar Google'ı da düşündüren bir sorun. Yeni bir söylentiye göre Google, Android'in yeni sürümlerini Nexus dışındaki cihazlara da hızla ulaştırmanın bir yolunu arıyor.

Söylentinin kaynağı, bir Reddit kullanıcısının Android N'nin önizleme sürümünün kodlarında yaptığı keşif. Kodda Android Beta programının OEM ortaklarının cihazlarına genişletileceğinden ve daha fazla cihaza ulaşacağından bahsediliyor. Buradan Google'ın Android N'yi Samsung, Sony, LG, Motorola ve diğer üreticilerin telefonlarına Nexus'la aynı anda ulaştırmayı amaçladığı sonucu çıkıyor. Ancak tam olarak hangi cihazların Google'ın hedefinde olduğu açık değil.

Android'li telefon üreticilerinin çoğu cihazlarında kendi arayüzlerini kullanıyorlar ve bu konuda Google'ın nasıl bir yol izleyeceği de bilinmiyor. Elbette Google'ın bu fikri gerçeğe dönüştürmeme ihtimali de var. Kodların içerisinde bulunan bir mesaj, firmanın yalnızca denediği, ilerisi için düşünmediği bir işlevle ilgili de olabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip.com.tr