Gazete Vatan Logo

Android kullanıcıları bu habere dikkat!

Google Play Store üzerinde zararlı kod içeren oyunlar bulundu.

Android kullanıcıları bu habere dikkat!

Ortaya çıkarılan oyunların hepsinin aynı geliştirici tarafından yayınlandığı anlaşıldı.

Android uygulama indirmek isteyenlerin ana kaynağı sayılan Google Play’de yeni zararlı uygulamalar ortaya çıktı. Bir güvenlik araştırmacısı tarafından bulunan 13 uygulamanın tamamı, tek bir geliştirici tarafından yayınlanmış.

Uygulamaların tamamının Google Play’de yayınlanmış olması bir yana, bir kısmının önerilen uygulamalar arasında gösterildiği de anlaşıldı. Oyunların hepsinin araba – motosiklet gibi araç temalı olduğu görülüyor.

Bu uygulamalar çalıştırıldıktan sonra “Made by Unity” yazısını gösteriyor, hemen sonrasında da kapanıyor. Kapandıktan sonra uygulama, kendi kısayolunu yok ederek kullanıcının silmesini zorlaştırıyor.

Ardından arka planda yeni bir APK indirilmeye başlıyor. İndirilen yeni APK’ların da kendilerine, cihazın ağ bağlantılarına erişim için tam yetki verdiği ve bu yetkiyle de kullanıcı verilerine ulaşabildiği ortaya çıktı.

Google bu uygulamaları Google Play’den kaldırana kadar toplam 560.000 kişi indirdi. Çalınan verilerin hangi amaçlarla kullanıldığı ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı