Gazete Vatan Logo

Android iOS'u solladı!

Strategy Analytics şirketinin verilerine göre, sadece 2014 yılında 1 milyar 42 bin cihaz satan Android, Apple’ın 8 yılda rekoru elinden aldı.

Dünyaca ünlü elektronik devi Apple, açıkladığı 2014 yılı son çeyrek rakamlarını rakamlarına göre, geçtiğimiz yılın son 3 ayında 74 milyon iPhone satışına imza attığını ve bugüne kadar 1 milyar iOS cihaz sattığını duyurmuştu.

APPLE'IN 8 YILLIK REKORU

Apple’ın 8 yılda sattığı toplam 1 milyar iOS cihazla kırdığı rekor, Android tarafından sadece 2014 yılında 1 milyar 42 bin cihaz satışıyla tarih oldu.

İOS'U SADECE APPLE KULLANIYOR

Apple, iOS’u sadece kendi ürettiği cihazlarda kullanırken, Andorid’in Apple dışındaki neredeyse her markada yer alması, bu devasa farkın açılmasında başlıca etken oldu.

8 YILLIK REKOR 1 YILDA KIRILDI

Araştırma şirketi verileri ise sadece 2014 yılında satılan Android cihazların bu rakamı aştığını ve iOS’un 8 yıllık rekorunu, Android’in sadece 1 yılda elde ettiğini ortaya koydu.

1 MİLYAR 42 BİN CİHAZ

Strategy Analytics şirketinin açıkladığı verilere göre sadece 2014 yılında 1 milyar 42 bin Android cihaz satıldı. Google’ın işletim sistemi bu rakam ile mobil pazarın yüzde 81’ine hakim durumda.

Haberin Devamı