Gazete Vatan Logo

Android'e parmak izi sensörü desteği geliyor

Google, Android'in bir sonraki sürümünde parmak izi sensörünü yerelde sunacak.

Android işletim sistemli cihazlarda parmak izi sensörü kullanımı her geçen gün artıyor. Parmak izi sensörü kullanan telefonların sayısı aslında bugün daha fazla olabilirdi, fakat Google’ın stok Android’de bu desteği bulundurmuyor olması, parmak izi sensörü kullanan telefonların yaygınlaşmasındaki en büyük engel. Bu durum çok yakında değişebilir zira yeşil robotun bir sonraki sürümünde parmak izi sensör desteği yerelde verilecek.

Google konu hakkında yorum yapmaktan kaçınsa da, BuzzFeed ve Ars Technica gibi kaynaklara göre 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Google I/O etkinliğinde parmak izi sönsörü desteği bulunduran Android M açıklanacak. Google’ın stok Android’de sunacağı söz konusu yazılım ilerleyen dönemlerde parmak izi sensörüne sahip telefon ve tablet sayısını ciddi manada artıracaktır.

Google aslında Motorola üretimi Nexus 6’da parmak izi sensörüne yer vermeyi ciddi şekilde düşünüyordu. Ancak bazı aksaklıklar bunun önüne geçti. Motorola’nın eski CEO'su Dennis Woodside ocak ayında “Nexus 6’da parmak izi sensörü kullanmak istiyorduk fakat Apple’ın sensör tedarik eden firmayı satın almasıyla bu hamleden vazgeçtik” şeklinde bir açıklama yaparak, Nexus 6’da parmak izi sensörü kullanılacağı iddiaları hem doğruladı hem de neden kullanılmadığına açıklık getirmişti.

Haberin Devamı

Android’de ön yüklü gelecek parmak izi sensörü desteğiyle kullanıcılar tüm uygulamalara girişte kimlik doğrulaması özelliğini kullanabilecek. Yine Play Store, Google Cüzdan, 1Password, Authy, Dropbox, OneDrive, Simplenote gibi birçok uygulamada parmak izi sensörünü kullanmak mümkün olacak.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Android'e parmak izi sensörü desteği geliyor

Galaxy S6 Edge incelemesi