Gazete Vatan Logo

Android dünyasında dengeler değişecek!

Google, işletim sistemini düşük donanımlı cihazlarda dahi akıcı şekilde çalıştıracak.

Android dünyasında dengeler değişecek!

Mobil dünyasının bir numaralı işletim sistemi Android''in en büyük sıkıntısı kuşkusuz parçalamış yapısıdır. Neredeyse 3 yaşına gelecek Android 2.3 Gingerbread bile hala ekosistemin 1/3''lük diliminde hala kullanılıyor. Parçalanmış yapıyla birlikte kullanıcılar nezdinde sıkıntı yaratan bir diğer gelişme ise işletim sisteminin her geçen gün daha fazla donanım gereksinimi duyması ve bunun neticesinde üreticilerin resmi güncelleme desteğini kesmesi olarak gösterilebilir.

Android 4.4''ün yarın tanıtılması bekleniyor. İlk olarak Nexus 5''te yer alacak yeni versiyon kısa süre içerisinde diğer Nexus cihazlarda da tecrübe edilebilecek. 2014 yılı ile birlikte ise Android ortaklarının ilk aşamada üst seviye cihazlara Android 4.4''ü sunması bekleniyor.

Birçok defa güncelleme desteği kısa sürede kesilen giriş ve orta seviye cihazların ise akıbeti Android 4.4 ile değişecek. JessicaLessin sitesi editörlerinden Amir Efrati''nin Google kaynaklarından elde ettiği belgelere dayanarak oluşturduğu rapora göre Android 4.4 ile cihazların RAM kullanım performansında ciddi manada gelişmeler sağlanıyor. Buna bağlı olarak ise Android en güncel versiyonu, giriş seviyesi hatta 512MB RAM''e sahip Android cihazlarda bile akıcı olarak çalışabilecek. Söz konusu gelişme 5 yaşında olan Android''in bugüne kadar gerçekleştirdiği en önemli yeniliklerden biri olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Google bunun dışında işletim sistemine yeni bir kullanıcı arayüz deneyimi,Bluetooth gelişmeleri, kızılötesi portu, yeni sensörler ve TV ile daha uyumlu bir kullanıcı arayüz sunmanın planlarını yapıyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Android dünyasında dengeler değişecek!

Yeni Jobs Lenovo''da işe girdi! İlk reklam filmi çok beğenildi!