Gazete Vatan Logo

Android 7 Nougat, Nexus'lara dağıtılmaya başlandı!

Android'in en yeni sürümü Android 7.0 Nougat, sonunda Nexus'lara dağıtılmaya başlandı!

Android 7 Nougat, Nexus'lara dağıtılmaya başlandı!

Android'in en son sürümü Android 7 Nougat, Google'ın belirlediği Nexus cihazlarına resmi olarak dağıtılmaya başlandı. Şanslı Nexus'ların listesi, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Google Pixel C, Nexus Player ve Android One'lı telefonlardan oluşuyor.

Güncellemeler tüm Nexus'lara aynı gün dağıtılmayacak ancak Google, hangi cihazların güncellemeyi önce alacağını söylemiyor. Firma güncellemenin yalnızca "önümüzdeki haftalarda" geleceğini söylemekle yetiniyor. Bu arada Google, Android N'i çalıştıracak ilk Nexus olmayan cihazın, henüz duyurulmayan LG V20 olacağını duyurdu. LG, V20'nin Android 7 ile geleceğini daha önce de duyurmuştu; böylelikle aynı duyuru Google'dan da gelmiş oldu. LG V20'nin 6 Eylül'de tanıtılması bekleniyor.

Android Nougat, zaman içinde diğer Android'li cihazlara gelecek ancak yeni bir amiral gemisine sahip olsanız bile güncellemeyi alacağınızın bir garantisi yok. Android 7'nin getirdiği yenilikler arasında yeni Hızlı Ayar denetimleri, geliştirilmiş pil tasarrufu mod, güvenlik güncellemeleri, çoklu pencere desteği ve 72 yeni emoji var.

Haberin Devamı